|

Şenol Güneş: Pepe hoşuma gitmiyordu

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalyan basınına birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
15:18 - 8/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:01 - 8/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Şenol Güneş'li Beşiktaş, Devler Ligi'nde oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.
Şenol Güneş'li Beşiktaş, Devler Ligi'nde oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Beşiktaş'ın tecrübeli hocası Şenol Güneş, İtalyan basınından La Gazzetta dello Sport gazetesine geniş bir röportaj verdi.

Kariyerinden, takımın durumuna kadar farklı konularda konuşan Güneş'in sözlerinden öne çıkanlar şunlar:

Güneş, Türk Ferguson mudur?
  • Ben onu ancak örnek alabilirim. Trabzon'dan geliyorum, İngiltere'den çok farklı bir şehir.
Kariyerinizi Türkiye'de geçirdiniz. 2007-2009 döneminde kısa bir süre Kore'nin Seul takımını çalıştırdınız. Avrupa'da görev yapmayı düşünmediniz mi?
  • Farklı teklifler geldi ancak oyunculuk dönemimde Trabzonspor'u bırakmak istemedim. Kore dönemi benim fikirlerimi yeniledi. Kariyerim hiçbir zaman programlanmadı. Eğer programla yapsaydım herhalde Avrupa'daki liglere giderdim. Şimdi biraz yaşlandım, hatta emekliye bile ayrılmayı düşünüyorum.
Teknik direktörün görevlerinden biri kompakt bir takım oluşturmaktır. Transfer döneminde Balotelli'ye bu yüzden mi hayır dediniz?
  • Hayır, kendisini kişisel olarak tanımıyorum. Fransa'da birçok arkadaşım var. Aldığım bilgiler, onun davranışları hakkında olumsuzdu. Bu nedenle istemedim. Benim için yalnızca yetenek önemli değil. Davranışı da çok önem taşıyor. Hem özel yaşantısının da sorun çıkarabileceği bilgisi verildi. Quaresma'ya burada yeni bir fırsat tanıdık. Bu riski aldık ama yeniden döndüğü zaman her şey çok iyi oldu.
Pepe kötü bir imaj çizerek geldi fakat 16 maçta sadece 3 sarı kart gördü...
  • El Clasico'yu izlediğim zaman hoşuma gitmiyordu. Kötü bir izlenim vermişti bana ama burada herkes için örnek bir oyuncu olduğunu gösterdi.
Diyelim ki, çeyrek finale 3 İtalyan takımı çıkıyor. Hangisi ile karşılaşmak istersiniz ya da istemesiniz?
  • Ben Napoli'yi alırdım. Onları iyi tanıyoruz. Arkadaşımızlar. Juventus'tan kaçınırdım. Bu sene bazı problemleri var ama başarı size bazen gerçek bir rakiptir.
#Şenol Güneş
6 yıl önce