|

Şenol Güneş'ten Tolga-Muslera kıyaslaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah beyazlıların gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Güneş, taraftarların kaleci tercihini eleştirmesyle ilgili olarak 'Elimde Neuer ya da Muslera vardı da, oynatmadım mı? Kaldı ki Tolga, Muslera kadar iyi' diye konuştu.

Yeni Şafak
16:03 - 4/09/2016 Pazar
Güncelleme: 13:23 - 4/09/2016 Pazar
Diğer
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fabricio yerine Tolga Zengin'i tercih etme sebebiyle ilgili olarak gündem olacak açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fabricio yerine Tolga Zengin'i tercih etme sebebiyle ilgili olarak gündem olacak açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yapılan transferlerle ilgili konuşurken kaleci tercihiyle ilgili suskunluğunu da bozdu. Türkiye Gazetesi'ne bir röportaj veren Güneş, 'Tolga, Muslera kadar iyi. Tamam, Avrupa maçlarında ciddi hatalar yaptı; iki yıl öncesi sıkıntılı bir dönem yaşadı, bunları atlattı.' dedi.



İşte Güneş'in açıklamalarından öne çıkanlar;


“Yabancı kaleciye karşı niye ön yargım olsun? Elimde Neuer ya da Muslera vardı da, oynatmadım mı? Kaldı ki Tolga, Muslera kadar iyi. Tamam, Avrupa maçlarında ciddi hatalar yaptı; iki yıl öncesi sıkıntılı bir dönem yaşadı, bunları atlattı. Bursaspor'da Frey ile Harun aynı kalitede kalecilerdi, Harun'u tercih ettim, doğru da yapmışım, bugün Milli Takım'ın kalesinde”



'Cenk yüzde 40'la oynuyor'

  • “Cenk Tosun sezona iyi girdi, zaten yetenekli, kendini geliştirmesi gereken yönleri var. Son vuruşlarda başarılı ama kuvvetlenmesi, daha agresif olması gerekiyor. Top saklama konusunda ve hava toplarında daha iyi olmalı. Şu an kapasitesinin yüzde 40'ını oynuyor. Onun iyi olması Milli Takım için de çok önemli. Geçen seneki çıkışıyla iyi bir hava yakaladı, devam etmeli.”

'Talisca hamle adamı'

  • “Anderson Talisca ne bir Sosa ne de Oğuzhan. Sosa tecrübeli, çabuk, akıcı ve hücum yeteneğiyle gerçek '10 numara'ydı. Umarım Milan'da başarılı olur. Talisca ise çok yetenekli ama çok da genç. Bazı yönlerini geliştirirse Beşiktaş'a Sosa'dan daha fazla katkı sağlar. Onu oyun kurucu olarak değil, oyun yapan hamle adamı konumda düşünüyoruz.''

'Oğuzhan'ı bırakmam'

  • “Bu sezon sihirli dörtgen; Talisca, Oğuzhan, Atiba ve Quaresma. Bunlar çok daha iyi olmak zorundalar. Özellikle Oğuzhan geçen sezonun üstüne koymalı. Teklifler aldığını duyuyorum ama onu bir yere bırakmam. Yine; Tolgay ve Necip'in bu dörtlüye katkı sağlayacağı dönemler olacak. Üç kulvarda mücadele edeceğiz. Her oyuncu, her an hazır olmalı.”




#Beşiktaş
#Şenol Güneş
#Oğuzhan Özyakup
#Talisca
#Tolga Zengin
#Fernando Muslera
8 yıl önce