|

Shakhtar-Başakşehir: 2-0

Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ikinci maçında Shaktar Donetsk'e 2-0 mağlup oldu ve Avrupa Kupaları'na katılma hakkını kaybetti.

Yeni Şafak
23:50 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Başakşehir, Ukrayna deplasmanında Shakhtar'a 2-0 mağlup oldu ve Avrupa Kupaları'na veda etti.
Başakşehir, Ukrayna deplasmanında Shakhtar'a 2-0 mağlup oldu ve Avrupa Kupaları'na veda etti.

Mücadelenin ilk dakikalarında oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Medipol Başakşehir, rakip atakları karşılamaya çalıştı. Shakhtar Donetsk'in etkili kanat ataklarını savunmada çok adamla karşılamaya çalışan turuncu-lacivertliler, hücuma çıkmakta ise çok zorlandı. Maçın 23. dakikasında Attamah'ın ters kafa vuruşuyla yenik duruma düşen Medipol Başakşehir, ilk yarıda rakip kaleye isabetli şut atamadı ve soyunma odasına 1-0 geride gitti.



Shakhtar Donetsk ise ilk dakikadan itibaren gol için Medipol Başakşehir kalesine yüklendi. Sağ kanattan Srna ve sol kanattan Ismaily'nin getirdiği toplarla etkili olan ev sahibi takım, Attamah'ın ters vuruşuyla aradığı golü buldu. Bu golden sonra da oyunun kontrolünü elinde tutan Shakhtar Donetsk, rakibine tehlikeli pozisyon şansı vermeden soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle girdi.



İkinci yarıda rakibi karşısında bir türlü etkili olamayan Başakşehir, 71.dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Epureanu'nun yaptırdığı penaltı sonrasında Marlos Bonfim, kullandığı penaltı vuruşunu gole çevirdi.



Kalan dakikalarda başka gol olmazken temsilcimiz UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma hakkını kaybetti.




#Başakşehir
#Shakhtar
#UEFA
8 yıl önce