|

Shakhtar'dan ayrılacağım

Daha önce kariyerinde yeni bir maceraya atılmak istediğini söyleyen Rumen teknik adam, bu kez “Sezon sonunda bırakacağım, iki yıl daha teknik direktörlük yapacağım. Ardından takımı oğlum Razvan'a emanet edip sportif direktörlük yapacağım” dedi.

Yeni Şafak ve
06:00 - 29/12/2015 Salı
Güncelleme: 05:45 - 29/12/2015 Salı
Yeni Şafak

İkinci yarı öncesi 'acil eylem planı' adı altında 10 maddelik manifesto yayınlayan, ilk adımı teknik direktör konusunu çözerek atacak olan Trabzonspor'a Mircea Lucescu'dan haber var. Göreve geldikten sonra Rumen teknik adamla temas kuran Trabzonspor yönetimi, gelecek sezon göreve gelebilmesi için Lucescu'den henüz net cevap almış değil. Ancak Ukrayna cephesinde Lucescu'nun Trabzonspor'a yakın olduğunu işaret eden gelişmeler yaşanıyor. Sezon sonu Shakhtar Donetsk ile sözleşmesi sona erecek Lucescu, Trabzonspor ile görüşmeler yaptığını doğruladı ancak net cevap vermekten kaçındı. Shakhtar Donetsk'ten sezon sonunda ayrılacağını, burada iyi hatıralar bırakmak istediğini kaydeden Rumen teknik adam, kariyerine başka takımda iki yıl daha devam edeceğini belirtti.



İKİ YIL SONRA HOCALIĞI BIRAKACAK


Daha önce de kariyerinde yeni bir maceraya atılmak istediğini dile getiren Lucescu, “İki yıl daha teknik direktör olarak çalışarak ardından sportif direktör olarak görev yapmayı planlıyorum. Daha sonra takımı oğlum Razvan'a emanet edebilirim” ifadelerini kullandı. Shakhtar Donetsk CEO'su Sergei Palkin de Lucescu'nun sona erecek sözleşmesi için şöyle konuştu: “Sözleşmesinin bitecek olması nedeniyle başka takımların onu istemesi hiç şaşırtıcı değil. Sözleşme konusunda yetki kulüp başkanında. UEFA Avrupa Ligi ve ligde alınacak sonuçlar belirleyici olacak. Lucescu ayrılsa bile kulübün geleceği emin ellerde.” Palkin'in bu sözleri, Lucescu'nun ayrılık açıklamasını destekler nitelikteydi.



İkinci adım forvet!

3 aday var; Muhammed Demir, Umut Bulut ve Mustafa Pektemek


Teknik direktör sorununu çözmek isteyen Trabzonspor'da ikinci adım forvet transferi olacak. Cardozo dışında golcüye ihtiyaç duyan bordo-mavililerde Gaziantepsporlu Muhammed Demir, G.Saraylı Umut Bulut ve Beşiktaşlı Mustafa Pektemek isimleri ön plana çıkıyor. Trabzonspor yönetimi, bu 3 isimden birini alarak bir an önce hazırlık kampına yetiştirmeyi düşünüyor. Bordo-mavili yönetimin, forvet adayları için önümüzdeki günlerde somut adım atacağı öğrenildi.



Ailem için oynuyorum


Trabzonsporlu futbolcu Aytaç Kara, hedefinin lig şampiyonluğu yaşamak olduğunu, milli takımda da düzenli forma giymek istediğini söyledi. Teknik direktör Sadi Tekelioğlu'nun göreve gelmesinin ardından forma şansı bulan Aytaç, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında hikayesini anlattı. Futbolu ailesi için oynadığını belirten 22 yaşındaki futbolcu, "Çünkü o zamanın şartlarında annemin Altay'a transfer olduğumda yüzüğünü bozdurup bana krampon aldığını biliyorum. Babam bana gelecek sağlayabilmek için sürekli çalıştı. Onlara ve çevremdeki fakir arkadaşlarıma yardım etmek için futbol oynuyorum" dedi.



2015 zararı 104 milyon TL


Muharrem Usta'nın başkan seçilmesiyle birlikte Trabzonspor AŞ'de hareketlilik başladı. Şirket ortaklarına Olağan Genel Kurul için çağrı yapılırken takımın 2015 yılında 104 Milyon TL zarar ettiği açıklandı.



Trabzonspor kampa gitmiyor


Trabzonspor, devre arası hazırlıklarını Trabzon'da yapacak. 2 Ocak'a kadar izinli olan takım, 3 Ocak'ta tesislerde çalışmalara başlayacak; iç sahada oynanacak kupa maçı nedeniyle şehirden ayrılmayacak.







#Trabzonspor
#Mircea Lucescu
#Shakhtar Donetsk
8 yıl önce