|

Shrapova ile ilgili gerçek ortaya çıktı

Ocak ayında Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda yapılan doping testinin pozitif çıktığını itiraf eden ve kullandığı maddenin yasaklı maddeler listesine eklendiğini bilmediğini iddia eden Rus tenisçi Maria Sharapova’nın, kullandığı meldonyum maddesinin yasaklı maddeler listesine alındığına dair 5 kez uyarı aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
12:47 - 10/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:55 - 10/03/2016 Perşembe
IHA

Kadınlar tenisinin en önemli isimlerinden biri olan Rus tenisçi Maria Sharapova, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Ocak ayında Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda yapılan doping testinin pozitif çıktığını itiraf etmiş ve bütün sorumluluğu üzerine almıştı.





5 kez uyarıldı

10 yıldır kullandığı maddenin 1 Ocak'tan itibaren yasaklı maddeler listesine alındığını bilmediğini kaydeden Rus tenisçinin, aslında yetkililer tarafından bir ay içinde en az 5 kez uyarıldığı ortaya çıktı. Tenis otoritelerinin, tenis sporunun en eski ve en prestijli turnuvası olan Wimbledon'u kazanan en genç ikinci sporcu unvanını da elde etmeyi başaran Rus tenisçiyi kullandığı meldonyum maddesinin yasaklı maddeler listesine alınacağını bildirdiği kaydedildi.



Kadınlar Tenis Birliği sıralamasında 1 numaraya adını yazan Sharapova'nın Aralık ayında Uluslararası Tenis Federasyonu'nun 3 kez, Kadınlar Tenis Birliği'nden de 2 kez kullandığı meldonyum maddesinin yasaklı maddeler listesine alınacağına dair uyarı mektubu mektup aldığı belirtildi.





Sharapova'nın doping testinin pozitif çıkmasının ardından Rus tenisçinin 12 Mart'ta başlayacak turnuvalara katılımı askıya alındı. Sharapova'nın davanın 23 Mart'ta Londra'da gerçekleştirilecek ilk duruşmasında hakim karşısına çıkacak. Sharapova'nın yasaklı ilaçları kasti olarak kullanmaktan suçlu bulunması durumunda tenisten 4 yıllık men cezası ile karşı karşıya kalacak.



#shrapova
#doping
#tenis
8 yıl önce