|

Sivasspor kondisyon çalıştı

Sivasspor, ligin 10'uncu haftasında Balıkesirspor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

Yeni Şafak
13:11 - 14/11/2014 Cuma
Güncelleme: 13:16 - 14/11/2014 Cuma
DHA

Teknik direktör Roberto Carlos nezaretinde kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman top kapma çalışması ile başladı. Ardından pas çalışması yapan kırmızı-beyazlılar daha sonra kondisyon çalıştı. Kondisyon çalışmaları sırasında futbolculara nabız kontrol saati takıldı. Elindeki tablet bilgisayardan futbolcuların nabızlarını takip eden Carlos, oyuncularından daha iyi performanslar sergilemelerini istedi. Kırmızı beyazlı futbolcuların antrenmanda neşeli ve hırslı oldukları görüldü.


Antrenmana ülkelerinin milli takımlarından bulunan Manuel Da Costa ve Aatıf Chahechouhe, izinli olan Utaka ve Korcan ile sakatlığı nedeniyle salonda çalışan Hakan Arslan katılmadı. Hafif sakatlıkları bulunan Mehdi Taouil ve İbrahim Toraman ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.


CARLOS: "HERKES İYİ ÇALIŞIYOR"

1.5 saat süren antrenmandan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Roberto Carlos, futbolcuların ve kendinin neşeli olmasıyla ilgili yöneltilen soruya şu cevabı verdi:


"Sivasspor'a geldiğimiz günden beri bizim ortamımız hep bu şekilde keyifliydi. Antrenmanlarımız güzel geçiyor, herkes iyi çalışıyor. Ama maç süresinde bazı oyunculardan beklediğimiz alamıyoruz. Ama onun haricinde çalışma ortamımız her zaman keyifli ve güzel."


Carlos, futbolculara nabız kontrolü yapılmasıyla konusunda da şunları söyledi:


"Futbolcular zaten iyi motive olup çalıştıkları zaman antrenman daha keyifli, daha mutlu geçiyor. Bunun sonucunda da tabi nabız yüzdeleri, çalışma yüzdeleri çok daha güzel oluyor. Biz de bir takım yenilikler denemeye çalışıyoruz. Hem çalışmalarımız anlamında, hem futbolcuların beslenmesi anlamında. Gerekse teknolojik olarak çalışmaları takip anlamında farklı şeyler denemeye çalışıyoruz. Bunlarda zaten futbolun temellerinde olan, futbolun önemli parçalarından bir tanesi."


Carlos, Sivasspor'un 9 haftada 6 puan toplaması nedeniyle oyun sisteminde değişiliklik yapıp 
yapmayacağının sorulması üzerine şöyles dedi:

"Sistem anlamında bir sorunumuz yok şu anda. Her şey yolunda gidiyor, her şey doğru gidiyor. Eğer sistem anlamında bir problemimiz olsaydı zaten değişiklikler yapardık. Fakat bizim problemimiz nereden geldiğini ve neden olduğunu anlayamadığımız bir takım kişisel sebeplerden kaynaklanıyor. Ama onun haricinde oyun sistemimizle ilgili her şey yolunda gidiyor. O yüzden bir değişiklik yapmamıza gerek yok. Futbolda sistem denen şey aslında gerçek değildir zaten. En iyi sistem galibiyettir."

#roberto Carlos
#sivasspor
#Balıkesirspor
9 yıl önce