|

Skandal ara formül

Önceki gün G.Saray Mali Genel Kurulu'nda kulüp üyesi olarak kalmalarına oy çokluğuyla karar verilen Hakan Şükür ve Arif Erdem, dün toplanan yönetim kurulu tarafından aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle 2 bin 750 kişi ile birlikte üyelikten atıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:01 - 27/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, dün yaptığı olağanüstü toplantıda, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesine karar verildiği açıkladı.
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, dün yaptığı olağanüstü toplantıda, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesine karar verildiği açıkladı.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, dün yaptığı olağanüstü toplantıda, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesine karar verildiği açıkladı. Sarı-kırmızılı kulübün önceki gün gerçekleştirilen olağan mali genel kurulunda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen isimlerden Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün kulüp üyeliğinden ihraç edilmemesi sonrasında, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, dün olağanüstü olarak Türk Telekom Arena'da bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında, sarı-kırmızılı kulübünün resmi internet sitesinden yapılan kısa açıklamada, yurt dışına kaçan Hakan Şükür ve Arif Erdem'in üyeliklerinin sona erdirilmesine karar verildiği belirtildi.



AİDATLARI ÖDEMEMİŞLER


Toplantı sonrası sarı-kırmızılı kulüpten yapılan resmi açıklamada, "Yönetim Kurulumuzun 26 Mart 2017 tarihli toplantısında alınan karar gereğince 'Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesine karar verilmiştir" denildi. Hakan Şükür ile Arif Erdem'in üyelikten atılma gerekçesi olarak ise 8 yıldır kulüp üyelik aidatlarını ödememelerinin gösterildiği öğrenildi. Galatasaray Kulübü bu gerekçeye Hakan Şükür ve Arif Erdem ile birlikte aidatlarını ödemeyen toplam 2 bin 750 üyenin de ihracına karar verdiği bildirildi.







YÖNETİM YANLIŞA SON VERDİ


Kaçak Hakan Şükür ve Arif Erdem'in G.Saray üyeliğinden ihraç talebi mali genel kurulda oy çokluğuyla reddedilmesine siyaset dünyası başta olmak üzere toplumun her kesimi büyük tepki gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bir kısım üyelerin bu kişilerin ihraç konusunda hayır oyu vermelerini ne G.Saray camiasına, ne Türkiye'ye, ne de 15 Temmuz'da şehit olan kardeşlerimizin ailelerine açıklayamayız. G.Saray ivedi bir şekilde bu kararı düzeltmelidir” açıklamasını yaparken, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "15 Temmuz sonrası bu isimlere sahip çıkılıyorsa G.Saray'a yazık ederler", Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ise, “Kararı alanlar pişman olmuşlardır, gereğini yaparlar diye düşünüyoruz” açıklamalarını yaptı. Mali genel kurulda alınan skandal karar sonrası sert eleştiriler üzerine dün akşam toplanan G.Saray yönetimi, hem bu iki ismi hem de kulüp aidatlarını ödemeyen toplam 2 bin 750 kişiyi tüzük gereği kulüpten atıldığını açıkladı. Yönetimin kararı sonrası sosyal medyadan G.Saray üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Hakan Şükür'e ise sporseverler, "Vatan haini şimdi de kulüpten kovuldun. Yönetimin açıklamasından 2 dakika sonra açıklamayı koyman hazırlıklı olduğunu gösteriyor" diye tepki gösterdiler.



Organize işler


G.Saray'da FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihraçlarının, önceki günkü mali genel kurulda yapılan oylamada kabul edilmemesinin, Başkan Dursun Özbek ve yönetiminin canını sıktığı öğrenildi. Olayın perde arkasında ise skandal bir kararın olduğu öne sürüldü. Yeni yapılacak Kemerburgaz Tesisleri, Türk Telekom Arena'nın üst kullanım hakkıyla tapusunun alınması, stadın yanında yapılacak spor salonu gibi konularda yönetimin hükümetle yakınlaşmasından rahatsız olan bazı kongre üyelerinin, Başkan Özbek'i hükümetle karşı karşıya getirmek ve istifaya zorlamak için karar verdiği iddia edildi. Diğer yandan mali kongreye yaklaşık 3 bin kişinin iştirak etmesine rağmen oylamaya ise 500'e yakın kişinin katılması da yönetimin tepkisini çekti.







#Galatasaray
#Hakan Şükür
#Arif Erdem
#FETÖ
#Türk Telekom Arena
#15 Temmuz
7 yıl önce