|

Sneijder attıkça sorun yok

İnter'deyken 'kariyeri bitiyor mu?' denen Wesley Sneijder, Galatasaray'da altın çağını yaşamaya devam ediyor. İtalya'daki döneminde 116 maçta 22 gol bulan Hollandalı yıldız, sarı-kırmızılı takımda 106 maçta 37. sayısını kaydetti

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:09 - 31/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, yeni sezonda da sahada parlamayı sürdürüyor. Sarı-kırmızılı takıma transfer olduğu İnter'deki istatistiklerini geride bırakan, 'kariyeri bitiyor' derken Galatasaray ile bambaşka bir kimliğe bürünen Hollandalı yıldız, klas paslarının yanı sıra golcü özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Ligde Torku Konyaspor karşısında kaydettiği iki golle, kariyerindeki gol sayısını 128'e çıkaran Sneijder, İnter döneminde 116 maçta 22 gol bulurken, sarı-kırmızılı takımda bu sayı 106 maçta 37 gol şeklinde gerçekleşti.


Geçen sezon 3 kupa kaldıran takımda, 44 karşılaşmaya çıkan Sneijder, 14 gol atarken 7 de asist yapmıştı. Bu sezon ilk iki maçta gol veya asiste imza atamayan tecrübeli futbolcu, ligde 3. haftada kendini bularak ilk iki isabetli şutunda iki gol atmayı başardı. Sneijder'in bu performansı, galibiyeti taçlandırdı.


Yaptığı asistler dışında golcülüğüyle de ön plana çıkan Sneijder'in iyi olduğu maçta Galatasaray kaybetmiyor. 2012-2013 sezonunun ikinci yarısından bu yana Süper Lig'de çıktığı 74. maçında 27. golünü kaydeden Hollandalı yıldız, 20 farklı mücadelede gol sevinci yaşadı. Sneijder'in gol attığı bu karşılaşmaların tümünde Galatasaray sahadan 3 puanla ayrıldı. 31 yaşındaki oyuncu, ligde 5. kez bir maçta rakip fileleri 2 kez havalandırmayı başardı. 14 mücadeleyi tek golle geçen Sneijder, 2013-2014 sezonunda oynanan Bursaspor mücadelesinde ise 3 gol birden atma başarısı göstermişti.



Jason Denayer
kontrolden
geçti


G.Saray'ın transferini gerçekleştirdiği Belçikalı stoper Jason Denayer, dün sağlık kontrolünden geçti. İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City'den 1 yıllığına kiralanan 20 yaşındaki futbolcunun, testlerinde herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadı. Denayer, daha sonra ise sezon sonuna kadar kendisini sarı-kırmızılı takıma bağlayan sözleşmeye imza attı. Belçikalı stoper, yarın başlayacak lig hazırlıklarında takıma dahil olacak.



Sabri asist kralı 3 maçta 3 asist


G.Saray'da sağ bek transferi konuşulurken 3 maçta 3 asist yapan Sabri Sarıoğlu, teknik heyet ve yönetime 'transfere gerek yok' mesajı verdi. Sözleşmesi yenilenen, aldığı ücretin fazlalığı nedeniyle eleştirilere maruz kalan tecrübeli futbolcu, sergilediği performansla eleştirilere en iyi cevabı sahada verirken teknik heyetin fikrini de değiştirdi. Geçen sezon lig boyunca 35 isabetli orta, 5 asistle oynayan 31 yaşındaki yıldız, daha üç haftada 9 isabetli orta ve 3 asistlik performans sergiledi.




#Wesley Sneijder
#Galatasaray
#Sneijder
9 yıl önce