|

Sneijder depremi!

Çin’den gelen 16 milyon Euro’luk teklifi G.Saray kabul etmezse Sneijder'in menajerinin, sözleşmesindeki '20 milyon Euro’ya serbest kalır' maddesini kullanmak istediği iddia edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:22 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Galatasaray'da Çin'e transfer olan golcü Burak Yılmaz'ın ardından orta sahanın yıldızı Wesley Sneijder konusunda hem yönetimi hem de taraftarı memnun etmeyecek gelişmeler yaşanıyor. Sarı-kırmızılı kulübe Hollandalı yıldızı için de Çin'den 16 milyon Euro'luk teklif geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Başkan Dursun Özbek'in söz vermesine rağmen devre arası transferlerinde kendisini ekarte etmesi yüzünden bir süredir menajeri Guido Albers'in takım aradığı biliniyordu. Albers'in Çin'den bir takım bulduğu ama iddia edildiği gibi Sneijder'i 16 milyon Euro'ya değil sözleşmesinde yazan 'Devre arasında gitmek isterse 20 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesini kulanmak istediği öne sürüldü.



ALBERS'İN BONSERVİS OYUNU

Sneijder, G.Saray'la imzaladığı son sözleşme gereği, sezon sonunda 7.5 milyon Euro'ya serbest kalabilecek. G.Saray'ın istediği ile aradaki 10 milyon Euro'luk farkı da Sneijder'in 3 yılda alacağı rakama eklemeyi hedefleyen Albers'in bu transfer için bastırmasının nedeni ise cebine girecek yaklaşık 5 milyon Euro'luk menajerlik ücreti. G.Saray, 7.5 milyon Euro alırsa Sneijder 10 milyon Euro imza parası alacağı bildirildi.





Burak yıllık 6.5 milyon Euro kazanacak

Burak'ın 1 ay içinde Shenhua ve Suning'in tekliflerini reddettiğini yazan Çin basını, G.Saray'ın Gouan ile anlaşması üzerine milli golcünün de teklifi kabul etmek zorunda kaldığı belirtti



Çin'in Sohu gazetesi, Burak Yılmaz'ın Pekin Gouan takımıyla 3+1 yıllık sözleşme imzalayacağını yazdı. Çin gazetesi, 2-3 gün içinde Çin'e transferinin kesinlik kazanacağını açıklayan golcü oyuncunun sözleşmesine karşılık olarak yılda 6.5 milyon Euro alacağını ve Burak'ın son bir ay içinde Shenhua ve Suning takımlarından aldığı teklifleri reddettiğini yazdı. Haberde Pekin'den gelen teklifi Galatasaray yönetiminin Gouan ile anlaşması üzerine kabul etmek zorunda kaldığı belirtildi. Ayrıca Burak için haberi yapan Zhang Wei, “Kariyeri boyunca Türkiye dışında hiç oynamadı. Yurt dışında oynamak da onun için her zaman uzaktı. Şu anda 30 yaşının üzerinde. Ama gelen 4 yıllık teklif Burak için aklının alabileceğinden çok daha ötesi oldu” diye yorumladı. Pekin Gouan'in asıl hedefinin Benfica'da forma giyen Jonas olduğu ancak bu transfer gerçekleşmeyince Burak'ın alındığı belirtildi. Burak, daha önce de İngiltere Premier Lig ekibi West Ham'ın gündemine gelmiş ancak kiralık teklifi üzerine bu transfer gerçekleşmemişti.


#Sneijder
#transfe
#çin
8 yıl önce