|

Sofuoğlu 1 numara

Kariyeri boyunca 54 numaralı motosikletle yarışan ve son katıldığı şampiyonada ilk kez '1' numarayla piste çıkan Kenan Sofuoğlu, 2017 sezonunda da '1' numara" ile yarışma kararı aldı. Milli motosikletçi, "Önümüzdeki sezon yine 1 numarayla yarışacağım. 1 numara, hem şampiyonluğumun ispatı, hem de semboldür. Bana güç verdiğine inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2016 Saturday
Güncelleme: 02:20 - 12/11/2016 Saturday
Yeni Şafak

Kariyerinde 5'inci kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ve son Dünya Supersport Şampiyonası'nda ilk kez "1" numarayla piste çıkan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, gelecek sezon da "1" numarayla yarışacak. Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2015 sezonuna kadar hep "54" numarayla yarıştığını belirtti. 2015 sezonundaki dünya şampiyonluğunun ardından hakkı olan "1" numarayı 2016 sezonunda ilk defa denediğini dile getiren Red Bull sporcusu, "Sonuçta 1 numarayı kullanmak, şunun anlamıdır; en iyisinin, sezonun şampiyonunun numarasıdır, onu kimsenin kullanma hakkı yoktur, bir tek bir önceki sezon dünya şampiyonu olan pilotun kullanma hakkı vardır" dedi.



Kenan, geçen sezon kariyerinde ilk defa "1" numarayla yarıştığını anımsatarak, şöyle devam etti: "Hamdolsun tekrar şampiyon olunca 2017'de de böyle bir hakkım var ve 1 numarayla devam etmeye karar verdim. 1 numaranın şu avantajını gördüm. Her yarışa gittiğimde, garaja girdiğimde 1 numarayı görmek, bana hep moral verdi. Motoruma '1 numara' adını koydum. Hep '1 numara' diyordum çünkü 1 numara insana güç veriyor. 1 numara, şampiyonluğumun ispatı ve bana güç verdiğine inanıyorum. O gücü önümüzdeki yılda da kullanmak istiyorum."



54 NUMARA DA BENİM İÇİN ÖNEMLİ


54 numaradan ayrı geçireceği ikinci sezonu olacağını ama her zaman "1" numaranın içine "54" yazdırdığını da dile getiren milli motosikletçi, anılarının hep "54"le başladığını anlattı. Yaşamını yitiren ağabeyleri, doğduğu ve yaşadığı Sakarya'nın plaka numarası olması nedeniyle "54"ün kendisinde ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Kenan, şöyle konuştu: "Yaşadığım ve hiç vazgeçemediğim yer olduğu için Sakarya'dan kopma şansım yok. Hayatımın sonuna kadar, Rabbim de nasip ederse Sakarya'da hayatımı devam ettirmek istiyorum. 54 numaradan ayrılmış değilim. 54 numara yine var ama önümüzdeki sezon tekrar 1 numarayla yarışacağım. 1 numara, hem şampiyonluğumun ispatıdır, hem de sembolüdür. Bana şans değil, güç verdiğine inanıyorum." Yeni sezonda da şampiyonluk için en büyük adaylardan birisi olduğunu ifade eden Sofuoğlu, "Çalışmalara henüz başlamadım. Her şeyimiz belli şu anda. Ocak ayında sıkı şekilde testlere başlayıp Allah da nasip ederse inşallah ilk yarış şubatta Avustralya'da. Bismillah deyip sezonumuzu açacağız" ifadelerini kullandı.



Önümüzdeki yıl en zorlu sezon olacak


Kenan Sofuoğlu, Yamaha markasının İtalya'daki fuarda yeni ürettiği motoru tanıttığını, seneye daha güçlü bir rakibin geleceğini vurguladı. Kenan, zorlu bir sezonun kendisini beklediğini dile getirdi. Her zamanki gibi çalışmalarını yaparak sezona hazırlanacağını anlatan milli sporcu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aşağı yukarı 7 sezondur aynı modelle yarışıyoruz. Sürekli Kawasaki'yi sıkıştırıyorum, motoru yenilememiz, yeni bir motor üretmemiz gerektiğini söylüyorum. Kawasaki, tabii ki rakiplerden böyle bir hamle bekliyordu. Son 2 sezondur şampiyon olduğum için marka biraz daha, 'Sen bununla şampiyon olursun' şeklinde bana dönüş yapıyordu ama şimdi Yamaha'nın vermiş olduğu güçlü ve büyük cevap, inanıyorum ki önümüzdeki sezon bizim markamızın da güçlenmesine sebep olacaktır. Tabii ki kolay olmayacak. Önümüzdeki sezon, beklediğim en zorlu sezon olacak. Rabbim inşallah işimizi rast getirir, iyi bir sezon geçiririz." Kenan, kariyeri boyunca şampiyonluğun rehavetine kapılmadığını, yapı ve karakter olarak da bunun mümkün olmayacağını vurguladı.







#Kenan Sofuoğlu
#Supersport Şampiyonası
#Sakarya
7 years ago