|

Veda sinyali verdi

Dünya Supersport Şampiyonası'nda dördüncü kez zafere ulaşarak bu alanda bir ilke imza atan Kenan Sofuoğlu, 'Artık yerimizi gençlere bırakmak lazım' dedi.

Yeni Şafak
17:24 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:45 - 10/10/2015 Cumartesi
IHA

Doğu Avrupa Ekstrem Enduro Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde pist alanını incelememek için Düzce'ye gelen Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'na Düzce Valisi Ali Fidan eşlik etti.


Gençlerin antrenmanını izleyen Sofuoğlu yapılan pist ile ilgili olarak, “Motor sporlarının bu tarz parkurlara ihtiyacı var. En yakın zamanda burada Avrupa Şampiyonası yapmak istiyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.



'Arttık pistleri gençlere bırakmak gerek'

Soğuoğlu artık pistleri gençlere bırakmak gerektiğini belirterek “Dördüncü dünya şampiyonluğum. Artık yerimizi gençlere bırakmak lazım. Ben birkaç yıl daha yapacağım ama bıraktım demek değil. Şu an burada antrenman yapan yetiştirdiğim sporcular var. İleriki yıllarda yeni dünya şampiyonları çıkmak için bu parkurlara ihtiyaç var. Biz böyle yerlerde yeni sporcular yetiştirmek istiyoruz" dedi.



'Hamza için kazandım'

Kendisini karşılamaya gelen minik motor severlerin üzerine giydiği tişörtlerin üzerinde ölün oğlu Hamza'nın adının yer almasından duygulanan Sofuoğlu, “Tişörtlerde Hamza yazması beni çok duygulandırdı. Bu seneki şampiyonluğumu Hamza için kazandım. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


#Ali Fidan
#kenan sofuoğlu
#veda
9 yıl önce