|

"Son 10 dakika takım gibi oynadık"

THY Avrupa Ligi Top 16 Turu E Grubunda Lokomotiv Kuban takımını 85-79 yenen Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın iki farklı yarıyla oynandığını ve son 10 dakikanın galibiyeti getirdiğini vurguladı.

Yeni Şafak
09:48 - 15/01/2016 Cuma
Güncelleme: 09:59 - 15/01/2016 Cuma
AA

THY Avrupa Ligi Top 16 Turu E Grubu 3. maçında sahasında Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımını 85-79 yenen Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic, maçı izleyen herkesin dörtlü final seviyesinde bir maç izlediğini ve her iki takımın da kazanmak için çok hırslı ve istekli olduğunu söyledi.



Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, maçın iki farklı yarıyla oynandığını ve ikinci çeyrekte çok kötü savunma yaptıklarını vurgulayarak, "Hücumda iyi top çeviremedik. Rakibimiz maç boyunca kontrollüydü ve iyi pas yaptılar. Üçüncü çeyrekte çok daha başarılıydık ve son periyot her şeyi belirledi. Savunmada iyiydik ve çok akıllı hücumlar yaptık. Son 10 dakika takım gibi oynadık ve oyuncularımın gösterdiği performanstan çok memnunum" değerlendirmesinde bulundu.



Tecrübeli başantrenör ayrıca önlerinde daha 11 maç olduğunu ve daha sabırlı olmaları gerektiğini belirterek, "Galibiyet alınca herkesi dörtlü final heyecanı sarıyor. Ancak önce ilk 8'e kalıp maç maç ilerlememiz gerekiyor. Bütün oyuncularımızın katkısına ihtiyacımız var. Oyuncuların nasıl antrenman yaptıkları çok belirleyici bir şey. Antrenmanlarda ne kadar güvenli oynarlarsa maçlarda da aynı şekilde oynayabilirler" diye konuştu.



Bogdan Bogdanovic


Fenerbahçe'nin genç oyuncularından Bogdan Bogdanovic ise çok zor bir maç oynadıklarını ve rakiplerinin topu çok iyi kullandığını aktardı.



Victor Claver


Lokomotiv Kuban oyuncularından Victor Claver de en iyi şekilde oynamaya çalıştıklarını ama son çeyrekte kötü savunma yaparak maçı kaybettiklerini kaydetti.



#THY Avrupa Ligi Top 16
#Fenerbahçe
#Zeljko Obradovic
#basketbol
8 yıl önce