|

Son uçak Arda için inecek

Galatasaray'da yapılan transferlerle özdeşleşen "Uçaklar inmeye başlayacak" sözü son olarak Barcelona'da forma giyen Arda Turan için gerçekleşecek. Sarı-kırmızılı yönetim, İspanyol kulübünde bu sezon kadroda düşünülmeyen yıldız oyuncuyu eski yuvasına getirmeye çok yakın.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 03:41 - 15/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Arda Turan
Arda Turan

İspanyol kulübü Barcelona'da forma giyen, fakat bu sezon kadroda düşünülmeyen milli futbolcu Arda Turan, adım adım eski kulübü Galatasaray'a yaklaşıyor. Yaptığı transferlerle takımı baştan aşağı yenileyen sarı-kırmızılılar, uzun zamandır nabız yokladığı eski oyuncusu Arda Turan konusunda somut adımlar atmaya başladı. Bu doğrultuda oyuncunun menajerliğini yapan Ahmet Bulut devreye sokularak, Barcelona ile bir görüşme yapması istendi. Bulut'tan gelecek habere göre hareket etmeyi planlayan sarı-kırmızılı yönetim, sportif direktör Cenk Ergün'ü ilk uçakla Barcelona'ya gönderip, yıldız oyuncunun transferini bitirip, Arda ile birlikte İstanbul'a getirmenin hesaplarını yapıyor.

GALATASARAY'IN ELİ GÜÇLÜ

Barcelona'dan ayrılacağına kesin gözüyle bakılan Arda Turan için Avrupa'nın birçok kulübü dışında Çin'den de ciddi teklifler vardı. Ancak Çin'de transfer döneminin sona ermesi ve Avrupa kulüplerinin Arda'ya karşı isteklerinin azalması Galatasaray'ın elini oldukça güçlendirmiş durumda. Barcelona'ya Arda için kiralama teklifinde bulunmaya hazırlanan yönetim, Katalan kulübünden yıllık 7 milyon Euro kazanan oyuncu için 4 milyon Euroluk bir rakam önerecek. Öte yandan Galatasaray yönetimi yıldız oyuncun maliyetinin bir kısmını ise iki kulübün sponsoru NEF şirketi ile yapacağı bir anlaşma ile karşılamayı düşünüyor.

OYNATMAYACAKSANIZ İZİN VERİN

Arda Turan konusunda bu gelişmeler yaşanırken bir iddia da İspanyol medyasından geldi. El Mundo'da yayınlanan habere göre; Barcelona yönetimi, Arda Turan'ı bırakmaya hazır. Ancak sözleşmesi devam ettiği için Galatasaray'ın yıldız oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katabileceği ifade edilirken, menajer Ahmet Bulut'un ise Barcelona yönetimine, "Eğer Arda Turan'ı istemiyorsanız diğer teklifleri gözden geçireceğiz" diyeceği kaydedildi. Ahmet Bulut ayrıca Galatasaray'ın teklifini de Barcelona'ya iletecek. 30 yaşındaki futbolcu, Barcelona'nın Real Madrid ile karşılaştığı İspanya Süper Kupası karşılaşmasında kadroya alınmayarak maçı tribünden takip etti.

188 MAÇTA 44 GOL KAYDETTİ

Sarı-kırmızılı takımda toplam 5 sezon profesyonel oralarak top oynayan Arda Turan, forma giydiği 188 karşılaşmada 44 kez rakip fileleri havalandırdı. İlk kez 22 Ocak 2005 yılında Galatasaray'ın Bursaspor ile oynadığı Türkiye Kupası karşılaşmasında sahaya ayak basan yıldız oyuncu, sarı-kırmızılı formayı son olarak 20 Mayıs 2011'deki Konyaspor maçında giydi. Arda Turan, 2011-2012 sezonunda Galatasaray'dan İspanya La Liga ekibi Atletico Madrid'e 12 milyon Euro'ya transfer olarak, o dönem için en yüksek bonservis ödenen oyuncu olmuştu.

Emre Mor, Tudor'un kriterlerine uymadı

Geçen hafta çıkan haberlerde Galatasaray'ın, adı Fenerbahçe ile anılan Emre Mor ile ilgilenmeye başladığı iddia edilmişti. Ancak konuyla ilgili gerçek gün yüzüne çıktı. Sarı-kırmızılıların Emre Mor'a karşı ilgilerinin yeni olmadığı ve aylar önce teknik direktör Igor Tudor'a genç yıldız hakkındaki fikirlerinin sorulduğu bilgisine ulaşıldı. Hırvat teknik adam, Emre Mor'un yetenekli bir oyuncu olduğunu belirtip, "Bizim karakteri ve disiplini ile takım bütünlüğünü bozmayacak oyunculara ihtiyacımız var" diyerek bu sözlerle genç futbolcunun transferini veto ettiği ortaya çıktı.


Ben Arfa'ya Türkiye baskısı

Adı sık sık Türk kulüpleriyle anılan Hatem Ben Arfa konusunda yeni bir iddia ortaya atıldı. Fransa'da yayın yapan Journal de Dimanche gazetesinde yer alan habere göre PSG Sportif Direktörü Antero Henrique, 30 yaşındaki futbolcunun takımdan ayrılması için her yolu deniyor. Ben Arfa ile bir araya gelen Henrique'nin yıldız oyuncuya, Türkiye'den gelen teklifleri kabul etmesi için baskı yaptığı kaydedildi. Henrique'nin "Oraya gitmeni öneririm. Çok iyi bir lig" sözlerine rağmen Ben Arfa'nın PSG'de kalma konusunda ısrarcı olduğu belirtiliyor. Gazete, yıldız oyuncu için Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Antalyaspor'dan bir ilgi olduğunu, ancak sadece Fenerbahçe'nin oyuncunun menajerleriyle bir görüşme gerçekleştirdiği ifade etti.

Mathias Olivera Getafe'de

İspanya LaLiga ekiplerinden Getafe, Galatasaray'ın İstanbul'a getirdiği ancak anlaşma sağlayamadığı Mathias Olivera'yı transfer ettiğini duyurdu. Sarı-kırmızılılar, geçen haftalarda Uruguaylı sol bek Olivera'nın babasının son dakikadaki tavrı nedeniyle transferden vazgeçmiş, oyuncu ise yeni rotasını İspanya olarak çizmişti. Getafe Kulübü, resmi İnternet sitesinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Uruguaylı 19 yaşındaki Mathias Olivera'nın kulübü Nacional ile 6 yıllık anlaşmaya vardığını belirtti.

#Arda turan
#Galatasaray
#Emre Mor
7 yıl önce