|

Son umut Hollanda

A Milli Takım, Letonya'ya sahayı dar etti; 77. dakikaya kadar dünyalar kaçtı; bu dakikada Selçuk İnan, müthiş füzesiyle sahneye çıktı. Tüm bunlar olurken zaman zaman yürekleri ağızlara getiren pozisyonlar bulan Letonya, 90+1'de Sabala ile cezayı kesti. Hollanda'nın İzlanda'ya kaybettiği gecede büyük fırsat kaçtı. Pazar günü Hollanda maçında kazanmaktan başka çare yok...

Yeni Şafak
04:00 - 4/09/2015 Cuma
Güncelleme: 03:37 - 4/09/2015 Cuma
Yeni Şafak

A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında Konya'da oynadığı maçta Letonya'yı elinden kaçırdı: 1-1. Maça baskılı başlayan Türkiye, üst üste bulduğu pozisyonlar bulurken, bitirici vuruşları yapamamanın sıkıntısını yaşadı. Defansı geçse kaleciye takılan milliler, kaleciyi geçse bile bir türlü topu kale çizgisinden geçiremedi. Sahasına çekilen ve kontratak futbol oynayan rakibi karşısında maçta 15 net pozisyon bulan milliler, ilk maçta olduğu gibi rakibiyle berabere kalmanın üzüntüsünü yaşadı. 27'de Volkan Şen'in sert vuruşu kaleciden döndü. Burak'ın kafa vuruşu auta çıktı. 56'da Hakan Çalhanoğlu'nun şutu savunmadan döndü. 69'daki Çalhanoğlu'nun vuruşunu bu kez kaleci çizgi üzerinden çıkardı. 72'de Karasausks, kalesinden açılan Volkan Babacan'ın üzerinden topu aşırttı. Hakan Balta çizgi üzerinden topu çıkardı. 77. dakikada Arda Turan'ın pasında kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluşan Selçuk İnan soy ayağıyla müthiş bir vuruşla kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 1-0. Tam maç bu skorla bitecek denilirken, 90+1'de Sabala ceza sahasından attığı golle Türkiye'ye şok etti: 1-1.



Terim'den sürpriz 11 Arda Turan sahada


A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Letonya karşısında kadro tercihinde sürpriz hamlelerde bulundu. Bir önceki Kazakistan maçına göre kadroda 3 değişikliğe giden Terim, Gökhan Gönül ve Şener Özbayraklı'nın sakatlığında sağ bekte idmanlarda da denediği gibi Ozan Tufan'ı tercih etti, Hollanda maçını düşünerek riske etmemesi beklenen Arda Turan'ı ise ilk 11'de başlattı. Hafif sakatlığı bulunan, 3 gündür takımla birlikte idman yapan Arda, böylece 81 gün aradan sonra resmi maçta görev yapmış oldu. Barcelona'nın transfer yasağı nedeniyle Ocak ayına kadar forma giyemeyecek olan Arda, son maçını 12 Haziran'da Kazakistan karşısında oynamıştı. Ofansif bir kadro sahaya süren tecrübeli teknik adam, orjini sol bek olan Hakan Balta'yı Serdar Aziz ile birlikte stoperde görevlendirirken sağ açıkta Gökhan Töre, sol açıkta ise Volkan Şen'i monte etti. Terim'in orta saha seçimi ise Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu'dan yana oldu.



Hocalar tartıştı


Karşılaşmanın devre arasına girilirken teknik direktör Fatih Terim ile Letonya Teknik Direktörü Marians Pahars arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Pahars, Terim'in oyuna müdahalesine tepki gösterince Terim de meslektaşına karşılık verdi. İki teknik adam, saha çizgisi kenarında birbirlerine el kol haraketleriyle tepki gösterdi; ilk yarının bitiş düdüğüyle gerginlik sona erdi.



Türkiye 46. sırada

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Eylül ayı sıralamasını açıkladı. Yapılan sıralamaya göre Türkiye bir basamak gerileyerek 46'ncılığa yerleşirken, 2015 Copa America'nın finalisti Arjantin liderliğini devam ettirdi. İlk beşteki ülkelerin sıralaması değişmedi. Türkiye bir basamak gerileyerek 46'ncılığa yerleşirken, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde A Grubu'ndaki rakiplerinden Hollanda 12'nci, Çek Cumhuriyeti 20'nci, İzlanda bir basamak yukarı çıkarak 23'üncü, Letonya 4 sıra gerileyerek 90'ıncı, Kazakistan ise 145'inci sırada yer aldı. İlk 10'daki ülke sıralaması şöyle: 1-Arjantin, 2-Belçika, 3-Almanya, 4-Kolombiya, 5-Brezilya, 6-Portekiz, 7-Romanya, 8-Şili, 9-Galler, 10-İngiltere.



Indi yok Robben zor


2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Pazar günü karşılaşacağımız Hollanda, İzlanda karşısında önemli kayıplar yaşadı. Hollanda'nın yıldız ismi Arjen Robben, karşılaşmanın 27. dakikasında sakatlanarak oyundan alındı. Sezon başında yaşadığı sakatlık nedeniyle Bayern Münih'in Asya kampına katılamayan Robben'in tekrar nükseden sakatlığı nedeniyle Pazar günü Milli Takım'a karşı forma giymesi zor görünüyor. Öte yandan Hollanda'da savunma oyuncusu Bruno Martins Indi de İzlanda maçının 33. dakikasında direkt kırmızı kart gördü ve Türkiye maçında cezalı duruma düştü.



Hakan Balta'dan kritik müdahale


Letonya karşısında neredeyse tek kale oynayan Milli Takım, zaman zaman da kalesinde yürekleri ağızlara getiren tehlikeler yaşandı. Bunların birinde Hakan Balta, boş kaleye giden topu çizgiden çıkarttı. 72'de sol kanattan defansın arkasına sarkan Karasauska, Volkan Babacan kalesinden çıkmakta gecikince rahat bir vuruş çıkardı; Hakan Balta, ağlara giden topu çizgi üzerinde çeldi.



700. gol Selçuk'tan


A Milli Takım adına Letonya karşısında ağları sarsan Selçuk İnan, Milli Takım'ın 700. golünü atan futbolcu olarak tarihe geçti. Türk Milli Takımı'nın tarihteki ilk golünü Zeki Rıza Sporel, 100. golünü Mustafa Ertan, 200. golünü Osman Arpacıoğlu, 300. golünü Uğur Tütüneker, 400. golünü Sergen Yalçın, 500. golünü Fatih Tekke, 600'üncü golünü de Arda Turan atmıştı.



15 net gol kaçtı sonra gol geldi


A Milli Takım, tıpkı Letonya ile deplasmanda oynanan ve iki puan yitirilen ilk maçta olduğu gibi dün de rekor sayıda gol fırsatından yararlanamadı. Volkan Şen'in ilk yarım saatte 3 net gol fırsatından yararlanamadığı Milliler, ilk yarıda tam 8 yüzde yüzlük gol pozisyonunu harcadı. Milli Takım, ikinci yarıda da kaçırmaya devam ederken Selçuk İnan, kaçan 15 net gollük pozisyonunun ardından 77. dakikada ağları buldu ama yetmedi.



Konya kırmızı-beyaz Teröre büyük tepki!


Konya şehri, ilk milli maç heyecanını yaşarken 42 bin kişilik Torku Arena'da tribünler tıklım tıklım doldu. Maç öncesi tribünlerde dev Türk bayraklarıyla donatılırken taraftarlara da yaklaşık 40 bin bayrak dağıtıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla tribünleri dolduran taraftarlar, coşkulu bir atmosfer oluşturdu. Yaklaşık 42 bin taraftar, zaman zaman hep bir ağızdan yaptıkları tezahüratlarla şehitleri unutmadı, teröre lanet okudu. Kale arkası tribününe üzerinde 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' yazılı dev Türk bayrağı açıldı.





#Letonya
#türkiye letonya
#a milli takım
9 yıl önce