|

Sonsuz kadar Galatasaray

Sarı-kırmızılıların başkanı Dursun Özbek, kulüp dergisinde yayınlanan yazısında, "Tarih tekerrürden ibarettir. Ne zaman bir engelle karşılaşsak Galatasaray camiası, birlik içinde o engeli aşmıştır" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:27 - 11/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Dergisi’nin Kasım sayısında, sarı-kırmızılı camia ve taraftarlara seslendi.
​Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Dergisi’nin Kasım sayısında, sarı-kırmızılı camia ve taraftarlara seslendi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Dergisi’nin Kasım sayısında, sarı-kırmızılı camia ve taraftarlara seslendi. Dursun Özbek, ‘Sonsuza kadar Galatasaray’ başlıklı yazısında “Bizler Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük camiasının mensuplarıyız” diyerek, şu ifadeleri kullandı, “Değerlerine bağlı; birlik, beraberlik, dayanışma bilincini genetik kodlarına yerleştirmiş olarak bir amacın peşinde yüz yılı aşkın süredir soluksuzca giden büyük bir ailenin parçasıyız. Geçmişimizden aldığımız ilhamı geleceğe taşımak hususunda bize sonsuz cesaret veren, en büyük güvencemiz de bağlı bulunduğumuz değerlerimizdir. Galatasaraylılığı nitelemek isterseniz kuracağınız cümlede birlik, beraberlik ve dayanışma olacaktır.”

TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR

Birlik beraberlik içinde engelleri aşacaklarını belirten Başkan Dursun Özbek, “Geleceğe adım atarken, geçmişimizden aldığımız ilhamdan kast ettiğimiz de tam olarak budur. Sportif mücadele içinde karşımıza çıkan engelleri aşmanın yolu, birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Tarih tekerrürden ibarettir ve bize her zaman şunu göstermiştir. Ne zaman bir engelle karşılaşsak Galatasaray camiası, birlik içinde o engeli aşmıştır. Bu yüzden bir kez daha tekrarlıyorum. Birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar Galatasaray” ifadelerini kullandı.

  • Transfer zirvesi
  • Galatasaray, transfer planlamasını belirlemek için resmen harekete geçti. Başkan Dursun Özbek, teknik direktör Igor Tudor ve Sportif Direktör Cenk Ergün ile bir araya geldi. Özbek ve Ergün, teknik direktör Igor Tudor'un isteklerini dinleyerek yol haritasını oluşturdu. Sarı-kırmızılıların transfer zirvesi Florya'da gerçekleşirken, Ocak ayındaki transfer planlamasının belirlendiği öğrenildi. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Igor Tudor, takım ve futbolcular hakkındaki düşüncelerini Özbek'e aktardı. Eksileriyle, artılarıyla her şeyi masaya yatıran Tudor, devre arasında yapılmasını istediği transferleri iletti.

YEDEK KULÜBESİ GÜÇLENECEK

Kadro dışı bırakılan Nigel de Jong, Ryan Donk, Emrah Başsan gibi isimlerin artık takımdan ayrılmasını isteyen Igor Tudor'un, devre arasında yedek kulübesi için düğmeye basılmasını istedi. Özbek ve Ergün bu konuya sıcak bakarken, yedek kulübesinin iyileştirilmesi için çalışma yapılacak. Bu sezon ilk 11'e yaklaşık 9 oyuncu transfer eden Galatasaray'da yedek kulübesi yetersiz kalmıştı. Yedek kulübesinin güçlendirilmesi için düğmeye basılırken, önce bir kaç futbolcu gönderilecek, ardından yerine transfer yapılacak.


Gomis'ten anlamlı davranış

Galatasaray'ın Fransız futbolcusu Bafetimbi Gomis, kanser hastası çocukları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Bahçelievler'deki Medical Park Hastanesi'nde gerçekleşen ziyarette tedavi gören çocuklarla bir araya gelen Gomis, çocukları ziyaret etmekten dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Gomis, "Buraya Galatasaray'ın elçisi olarak geldim. Bunun, Galatasaray'ın değerlerine uygun olduğunu düşünüyorum. Galatasaray; dostluk, paylaşım ve yardımlaşma demek. Buraya ilk geldiğimde Türkler bana çok yardım etti. Ben de bu davranışa karşılık vermek istedim" ifadelerini kullandı. Bir aile babası olarak çocukların ne kadar önemli olduğunu bildiğini aktaran 32 yaşındaki golcü oyuncu, "Evlatlarımla olduğum zamanın bir kısmını buradaki çocuklarla geçirmek ve onlara yardım etmek istedim. Bir çocuğun gözündeki gülüşün ne kadar önemli bir şey olduğunu biliyorum. Burada çocukların eksiklerini öğrenerek onlara yardımda bulunmak istiyorum" diye konuştu. Gomis, yaptığı açıklamaların ardından çocuklarla pasta kesti. Deneyimli oyuncu, ardından getirdiği formaları imzalayarak çocuklara dağıttı.

#Galatasaray
#Dursun Özbek
#Gomis
6 yıl önce