|

Sonunu getiremedik

Türkiye, Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu üçüncü maçında baştan sonra çekişmeli bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Sırbistan'a mağlup oldu. Milliler, birçok kez maçı çevirme fırsatı yakaladıysa da değerlendiremedi. Türkiye dördüncü maçında bugün Belçika ile karşılaşacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 03:27 - 5/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Sonunu getiremedik
Sonunu getiremedik

A Milli Erkek Takımı, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu'ndaki üçüncü maçında Sırbistan'a 80-74 yenildi. Bu sonuçla Milliler, gruptaki üçüncü maçında 2. yenilgisini alırken, Sırbistan ise 2. galibiyetini elde etti. Maçın ilk bölümünde Jovic'in sayılarıyla sonuca giden Sırbistan, pota altını iyi kullanarak ilk periyodu 21-13 üstün tamamladı. İkinci çeyreğe Micic ve Marjanovic'in bulduğu basketlerle 6-0'lık seriyle başlayan Sırbistan, 12. dakikada skoru 27-13'e taşıdı. Ardından savunmada tam saha baskı uygulamaya başlayan milliler, rakibine Melih Mahmutoğlu ile Furkan Korkmaz'ın basketleriyle 12-0'lık bir seriyle karşılık verip, 14. dakikada farkı 2 sayıya (27-25) indirdi.

Bircevic'in pota altında bulduğu sayılarla seriyi bozan Sırbistan, devreyi 36-31 önde kapattı. A Milli Takım; Bogdanovic, Jovic ve Macvan üçlüsünü durdurmakta başarılı olamazken, 24. dakikada Sırbistan skoru 46-36 yaptı. Cedi Osman ile Sinan Güler'in devreye girmesiyle farkı 27. dakikada 5 sayıya (48-43) düşüren milliler, bu oyununu devam ettiremedi ve son çeyreğe 53-45 geride girdi. Son çeyreğe oldukça istekli başlayan milliler, iyi savunmayla Sırbistan'a kolay şansı tanımazken; Kenan Sipahi, Cedi Osman ve Melih Mahmutoğlu'nun basketleriyle 33. dakikada 59-57 öne geçmeyi başardı. Sırbistan, Bogdanovic'in üst üste kazandırdığı kritik basketlerle oyunda yeniden dengeyi kurdu.

Büyük çekişmeye sahne olan son bölümde üstünlüğü eline alamayan Türkiye maçtan 80-74 yenik ayrıldı. Türkiye 4. maçında bugün saat 21.00'da Belçika ile karşılaşacak.


Bakan Bak yalnız
bırakmadı
Bogdanovic hasret giderdi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sırbistan-Türkiye mücadelesini izleyerek millilere destek verdi. Bakan Bak’a Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da eşlik etti. F.Bahçe’de 3 sezon geçirdikten sonra NBA ekibi Sacramento Kings’e transfer olan Sırp oyuncu Bogdan Bogdanovic ise eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.

#​Türkiye
#Sırbistan
#Avrupa Basketbol Şampiyonası
7 yıl önce