|

Sorun yabancı sayısı değil

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, son dönemde fazlaca tartışılan yabancı sayısı konusunda “Sorun yabancı sayısı değil. TFF’nin en tepeden başlayıp bütün ligleri yeniden düzenlemesi gerekiyor. Bizde planlama yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 03:24 - 5/09/2017 Salı
Yeni Şafak
​Sorun yabancı sayısı değil
​Sorun yabancı sayısı değil

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün bayramlaşma töreninde gazetecilerle sohbet etti. Taraftarların Ozan Tufan'ı ıslıklaması üzerine medyaya sitem eden Yıldırım, “Ozan Tufan’a 7 milyon Euro para verdik, 20. dakikada Ozan’ı ıslıklıyorlar. Sizler kötü yazdığınız için ıslıklıyorlar. Türkiye’de bu sosyal medya yüzünden eksen kayması var. Futbolcuların ayakları geri çekiliyor, eli ayağına dolanıyor. Adam nasıl oynasın, sahada nasıl sorumluluk alsın. Avrupa’da küme düşen takımlar dolu tribünlere oynuyorlar, onlarda futbol kültürü var, bizde futbol kültürü yok” dedi. Milli maçlar sonrası da hep aynı şeylerin tartışıldığını belirten Aziz Yıldırım, “Şener kötü, İsmail kötü, Mehmet Topal orada oynamaz. Ozan zaten kötü diye yazılıyor. Sorun plan olmaması. Bizde planlama yok. Bunları hiç kimse konuşmuyor. TFF’nin en tepeden başlayıp bütün ligleri yeniden düzenlemesi gerekiyor. Her takım bu sisteme göre hareket etmeli. Sorun yabancı sayısı değil. Almanya, İsviçre, Belçika örnekleri var. Bunlar planlar yaptı. Almanya 2000 yılında batmıştı. Bize de plan yapmak lazım” ifadelerini kullandı.

SANKİ TRANSFER YAPMADIK

Başkan Aziz Yıldırım, “Transfer yapmamış gibi gösteriliyoruz. 8 isim aldık. 2-3 transfer daha olacaktı, ama şartlar uymadı. Çok transfer yaparsınız ama kulüpler batar. Bir daha da kurtaramazsınız” dedi. Başkan Yıldırım, Göztepe ve Gençlerbirliği deplasmanlarında kötü zeminin akibetine uğradıklarını vurguladı. Teknik direktör Aykut Kocaman'a Ülker Stadı'nın zeminini soran Başkan, “Eski zemine göre yüzde 90-95 daha iyi” cevabını aldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da milli takımla ilgili bir soruya “Her şeye kısa vadeli bakıyoruz. Uzun vadeli düşünmüyoruz. Anlık yaşıyoruz. Bizde asıl problem bu” şeklinde konuştu.

Fernandao'ya Kocaman ilgi

Kolundaki parçalı kırık tam olarak kaynayan ve takımla çalışmalara başlayan Fernandao, antrenmanların en hırslı ismi olarak dikkat çekiyor. Teknik direktör Aykut Kocaman da Brezilyalı golcüyle özel olarak ilgileniyor. Takımdan ayrı olduğu dönemde uzman kontrolünde beslenen ve 8 kilo veren Brezilyalı golcü, fit görüntüsüyle de öne çkıyor. Kocaman'ın, Fernandao'yu, Başakşehir maçında yedek soyundurması bekleniyor. Golcü futbolcu ise yaptığı açıklamada, “Sakatlığım nedeniyle tedirgindim. Tedavi sürecimde hocam benimle yakından ilgilendi, güvenini sürekli dile getirdi. Sakatlığımı geride bıraktım ve ayağa kalktım. Gollerimle takıma katkı sağlama zamanı geldi” dedi.

Orta sahaya son aday Andre Andre

Orta sahaya 8 numara transferi yapmayı planlayan F.Bahçe, Porto’dan Andre Andre’yi gündemine aldı. Sarı-lacivertliler, 28 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu için Porto'ya satın alma opsiyonlu 2 milyon Euro'luk kiralama teklifi sundu. Portekiz kulübünün de Andre Andre’yi kiralamaya sıcak baktığı öğrenildi. Andre Andre, merkez orta sahanın yanı sıra 10 numara ve sağ kanatta da forma giyebiliyor. Tecrübeli futbolcu geçen sezon 33, bu sezon ise 2 maçta Porto'da forma giydi.

#Fenerbahçe
#Aykut Kocaman
#Aziz Yıldırım
7 yıl önce