|

Sporcu kardeşlerin milli hayali

Edirne'nin Keşan ilçesinde, zor şartlar altında çalışmalarını sürdüren 3 atlet kardeşin hayali Milli Takım'a katılmak.

Yeni Şafak
11:59 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 10:01 - 28/11/2014 Cuma
AA
Spor
Spor
Beden eğitimi öğretmeni tarafından keşfedilen Trakya Yıldız Spor Kulübü Sporcusu Ahmet Tek (22), yaptığı açıklamada, bir ekmek fırında çalıştığını söyledi.


Hem fırında çalışıp hem okurken, yeteneğinin öğretmeni tarafından keşfedildiğini belirten Tek, şöyle konuştu:


"İlkokuldaki beden eğitimi öğretmenim kurduğumuz futbol takımında hızımı keşfetti ve beni atletizme yönlendirdi. Antrenmanlarımı zor şartlarda yapsam da Türk bayrağını dünya çapında dalgalandırma düşüncesi beni motive etti. Beni örnek alan iki kardeşim de atletizme yöneldi ve yarışmalara katılıyor."


Tek, 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nundaki 10 kilometrelik parkurda Türk sporcular arasında ikinci olduğunu belirtti. 


Çanakkale, Kocaeli, Antalya, İznik ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde düzenlenen maratonlarda dereceler ve madalyalar kazandığını dile getiren Tek, "14 yaşındaki kardeşim Hasan ve 8 yaşındaki kardeşim Polat da beni örnek alarak başladıkları atletizmde kendi kategorilerinde şampiyonluklar kazandı. Hedefimiz Milli Takım'a katılmak" diye konuştu.


Türkiye Roman Hakları Forumu Genel Başkanı Bahattin Ulusoy ise çocukların eğitimi ve spora yönlenmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.


"Biz yardımseverlerle var olduk"


Türkiye Atletizm Federasyonu Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Esra Akgün Yılmaz ise çocukların mutlu olabilecekleri branşa ve hayatlarını devam ettirebilecekleri mesleklere yönlendirilmesinin önemini vurguladı.


Dezavantajlı grupların spora yönelmesini desteklediklerini ve imkanı olmayan çocuklarla başarıyı yakaladıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:


"Halkımız ve iş adamlarımız bize gerçekten destek oluyor. Buradan onlara tekrar teşekkür ediyorum. Biz yarışlara giderken biri ayakkabıyı aldı, biri yemeğini aldı, biri tişörtünü aldı, biri yarışa yolladı, biri sağlık giderlerini karşıladı. Biz yardımseverlerle var olduk. Biz tek başımıza başarıyı yakalamadık. Bu çocukların başarısını hep birlikte elde ettik."
#Roman sporcular
#Türkiye Atletizm Federasyonu
#Türk Bayrağı
#Bahattin Ulusoy
#Keşan
#edirne
#Ahmet Tek
#Esra Akgün Yılmaz
9 yıl önce