|

Sporda kısıtlama olmaz

Judo, Aikido, Kurash ve Wus-hu Federasyonu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, kısıtlı bütçeye rağmen sporcu sayısını çoğaltmak istediklerini söyledi.

Yeni Şafak
23:00 - 29/08/2001 Çarşamba
Güncelleme: 15:09 - 14/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Judo, Aikido, Kurash ve Wus-hu Federasyonu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, kısıtlı bütçelere rağmen sporcu sayısını arttırmaya çalıştıklarını söyledi. Dört ayrı branştan yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarının görev yaptığını ve her şeyi sistemli bir şekilde sürdürdüklerini belirten Öztek, "Sistemli, disiplinli ve özverili çalışıyoruz. Wus-hu, yeniden organize olması amacıyla federasyonumuza bağlandı. Kurslar, seminerler ve sınavlar düzenledik. Çok hızlı bir şekilde yapılanıyoruz. İlk kez Türkiye Şampiyonası düzenledik " dedi.



KRİZ FEDERASYONLARI ÇOK ETKİLEDİ


2001 yılı için federasyonuna GSGM tarafından 500 milyar bütçe ayrıldığını ancak ekonomik kriz nedeniyle bunun % 30'luk kısmının kesintiye uğradığını belirten Öztek, "Sporda tasarruf olmaması gerekir. Bizden başarı bekleniyorsa, bu imkanları kısarak olmaz. Gençliğimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak, sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak, spora daha büyük yatırımlar yapmalıyız. Sadece futbola değil, tüm amatör spor branşlarına yönelmeliyiz" diye konuştu.



ÖDÜLÜNÜ ALAMAYAN SPORCULARIMIZ VAR


Kamp yerinin ayarlanmasından, sporcuların beslenmelerine kadar herşeyiyle kendisinin ilgilendiğini de belirten Öztek, "Bütçeyi dengeli ve ölçülü kullanmaya çalışıyoruz. Sporcularımızın daha da başarılı olmaları için onları teşvik etmemiz gerekir. Sporcularımızın hala geçen seneden verilmeyen ödülleri var. Bu da onları üzüyor" dedi. Öztek, Dünya Şampiyonası'ndaki başarısızlığın Akdeniz Oyunları'nda yaşanmayacağını da belirterek, "Oyunlara Judo da 7 erkek ve 5 bayan sporcu ile katılacağız. Bunlardan en az 4 madalya bekliyorum" diye konuştu.



#Judo
#Aikido
#Kurash
#Wus-hu Federasyonu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek
23 yıl önce