|

Süper Kupa sahibini buluyor

Beşiktaş ile Atiker Konyaspor, yeni sezon öncesi Turkcell Süper Kupa mücadelesinde bugün saat 20.45'te karşı karşıya gelecek. Süper Lig'de geçen sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, bu kupada 5. kez, Türkiye Kupası sahibi Atiker Konyaspor ise ilk kez mücadele edecek. Bu yıl 11. kez düzenlenen kupayı Galatasaray 5 kez kazanırken, Fenerbahçe 3, Beşiktaş ile Trabzonspor ise birer kez müzesine götürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/08/2017 Pazar
Güncelleme: 09:31 - 6/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Samsun'da süper​ gece
Samsun'da süper​ gece

Turkcell'in sponsorluğunda, bu yıl 11. kez düzenlenen Süper Kupa'da Beşiktaş ile Atiker Konyaspor bugün Samsun'da karşı karşıya gelecek. Geçen sezon Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Beşiktaş ile Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Atiker Konyaspor, bu organizasyonda ilk kez birbirlerine rakip oldu. Ligde son 2 yılın şampiyonu Beşiktaş, Süper Kupa'da 5, Türkiye Kupası'nı kazanan Atiker Konyaspor ise ilk kez mücadele edecek. Almanya'nın Frankfurt kentinde 2006'da oynanan ilk Süper Kupa'yı kazanan Beşiktaş, daha sonra bu organizasyonda 3 kez boy göstermesine rağmen mutlu sona ulaşamadı. Siyah-beyazlı takım, 2007 ve 2009'da Fenerbahçe, 2016'da ise Galatasaray'a mağlup olarak, kupayı rakiplerine kaptırdı. Beşiktaş, Atiker Konyaspor'a üstünlük sağlaması durumunda 10 yıl sonra bu kupayı müzesine götürecek.

PEPE'NİN İLK 11'DE OLMASI BEKLENİYOR

Siyah-beyazlı takımın yeni transferleri de görev almaları halinde Beşiktaş formasıyla ilk resmi maça çıkma şansını yakalayacak. Beşiktaş, sezon öncesi şu ana dek Pepe, Orkan Çınar ve Alvaro Negredo transferlerini gerçekleştirdi. Teknik direktör Şenol Güneş'in, yarınki maçta savunmanın göbeğinde Pepe'ye görev vermesi bekleniyor. Siyah-beyazlı ekiple yeni sözleşme imzalayan Negredo'nun karşılaşmada görev alması beklenmiyor. Beşiktaş'ta Atiker Konyaspor karşılaşması öncesi 3 oyuncunun sakatlığı bulunuyor. Sezon hazırlıklarının başında Gökhan Töre'nin uzun süreli sakatlığıyla transferde arayışa giren siyah-beyazlıların İspanya kampında ise Atınç Nukan'ın diz ön çapraz bağları koptu. Beşiktaş, son fireyi ise Gökhan Gönül'ün kaval kemiğinde stres reaksiyonu ve kemik zarı ödemi nedeniyle ameliyat edilmesiyle verdi. Siyah-beyazlı ekipte kiralık olarak oynayan Anderson Talisca, bonservisini elinde bulunduran Benfica'nın gerekli evrakları göndermemesi nedeniyle lisansı henüz çıkarılamadığı için bugünkü karşılaşmada oynayamayacak.


Sezona galibiyetle başlamak istiyoruz
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen sezonun iki şampiyon takımının karşılaşacağını belirterek, "Herkesin keyif alacağı bir mücadele olmasını diliyorum. Hazırlık maçlarını kazanamadık. Umarım yeni sezon öncesi ilk resmi maçımızı kazanırız. Amacımız sahada en iyisini yapmak" diye konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Kupa maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında, futbolseverlere güzel futbol izletmek amacında olduklarını belirtti. Kupayı kazanarak sezona galibiyetle başlamak istediklerini söyleyen Güneş, “Öncelikle yeni sezon öncesinde tüm takımlara başarılar diliyorum. Yarın (Bugün) ilk resmi maçımızı oynayacağız. Geçen sezonun iki şampiyonu Beşiktaş ve Konyaspor karşı karşıya gelecek. Herkesin keyif alacağı bir maç olmasını diliyorum. Tüm takımlara oyunculara başarılar dilerken, yeni milli takım hocamıza da hayırlı olsun diyorum. Hazırlık maçlarını kazanamadık. Umarım sezonun ilk resmi maçını kazanırız” diye konuştu. Takım olarak hazır olmadıklarını ancak daha iyiye gittiklerini belirten Güneş, "Seyircilerin keyif alacağı bir oyun ortaya koyacağız. Mustafa hocayla felsefemiz birbirine benziyor. Yarınki (bugünkü) maçta her şeye rağmen bütün oyuncularımın en iyi futbolu ortaya koyacaklarını düşünüyorum" dedi. Pepe ve Ricardo’nun geç geldiklerini ifade eden siyah-beyazlı takımın teknik direktörü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kısa bir süre bizimle çalıştılar. Negredo yeni geldi ama hazırlıklı. Gökhan ve Atınç sakat Talisca zaten yok. Yeni bir kadromuz var. Gelen giden oyuncular da olacaktır. Bahaneler ve suçlamalarla kendimizi kurtaramayız. Yarış başlıyor. Eksikleri söylemek bize bir şey katmaz. Amacımız sahada en iyisini yapmak'' ifadelerini kullandı.

Kıran kırana bir mücadele olacak
Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Süper Kupa maçının kıran kırana geçeceğini söyleyerek, "İyi futbol oynayarak, Türkiye Kupası'nı almış takım hüviyetini sahaya yansıtmamız gerekiyor. İnşallah keyifli bir maç olacak" dedi.

Süper Kupa finalinde yer almanın Konya halkı için son derece onurlu bir pozisyon olduğunu belirten Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Müsabakanın sonucu ne olursa olsun gelecek günlerdeki yapılanmamıza ve oynayacağımız müsabakalara olumlu katkılar yapacaktır” dedi. “Kupanın temsil ettiği olgu, Türk futbolunun kalitesini yükseltmek ve gelecek günlere bu kaliteyi taşımaktır” ifadelerini kullanan Akçay, “Bu final kıran kırana bir mücadele olacak. İyi bir futbol oynama gayretimiz olacaktır. Türkiye Kupası'nı almış takım hüviyetini sahaya yansıtmamız gerekiyor. İnşallah da böyle bir maç olur'' diye konuştu. Takımın geçen yıldan kalan bir oyun tarzı ve antrenman metodu olduğunu belirten Akçay, ''Buna farklı açılardan bakmaya çalıştık. Aykut Kocaman'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Onlardan kalan mirasın üstüne katmaya çalışıyoruz. Sabırla gideceğiz ve bir şeyleri iyi yapmaya çalışacağız'' dedi.

Güneş, lig öncesi zaafları görecek

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Turkcell Süper Kupa'daki Atiker Konyaspor karşılaşmasıyla sezon öncesi takımının son durumunu görme fırsatı bulacak. Sezon hazırlıklarına İstanbul'da başlayan ve kısa süreliğine Çin'e giden siyah-beyazlılar, kamp çalışmalarının bir bölümünü de İspanya'da gerçekleştirdi. Sezon öncesi 5 hazırlık maçı yapan Beşiktaş, galip gelemedi. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Beşiktaş'ta hazırlık maçlarında en çok dikkati çeken konu savunmadaki sıkıntılar oldu. Siyah-beyazlı ekip, 5 hazırlık maçında toplam 13 gol yedi.

#Türkiye Kupası
#Futbol
#Beşiktaş
#Konyaspor
7 yıl önce