|

Süper Lig'de 1.haftanın özeti

Süper Lig'de 2016-2017 sezonu başladı. Adanaspor-Bursaspor mücadelesiyle açılan ligin ilk haftasında haftaya damga vuran olayları ve dikkat çeken anları sizler için derledik.

Yeni Şafak
23:39 - 22/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:54 - 22/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Akhisar Teknik Direktörü Cihat Arslan, Rodallega'nın Kayserispor'a attığı gole böyle tepki verdi.
Akhisar Teknik Direktörü Cihat Arslan, Rodallega'nın Kayserispor'a attığı gole böyle tepki verdi.

Süper Lig'de 2016-2017 sezonu Adanaspor-Bursaspor mücadelesiyle başladı. Son şampiyon Beşiktaş'ın 4 gollü açtığı sezonda Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Dick Advocaat'la ilk maçında mağlup oldu. Galatasaray, seyircisinden yoksun çıktığı mücadelede Karabükspor'u 3-0 mağlup etti. Trabzonspor ise yenilenen kadrosuyla çıktığı ilk maçta Kasımpaşa'yı Nijeryalı futbolcusu Onazi'yle mağlup etti.



İşte Süper Lig'de ilk haftanın özeti;









Batalla ilk maçta mesajı verdi!

Bursaspor'un Arjantinli orta sahası Batalla, Süper Lig'in açılış maçında bu sezonda yeşil beyazlıların en önemli kozu olacağını kanıtladı. 32 yaşındaki futbolcu 1-0 yenik duruma düşen takımını ayağa kaldıran futbolcu olurken mücadelede 1 gol attı 1 de asist yaptı. Batalla ligin ilk haftasında gösterdiği bu performansla ilk haftadan mesajı vermiş oldu...

1 gün idmana çıktı, takımını ipten aldı

Galatasaray'ın sezon başında Antalyaspor'dan transfer ettiği Emrah Başsan, ani bir kararlar Çaykur Rizespor'a kiralandı. Cuma günü yeni takımıyla ilk idmanına çıkan genç futbolcu Atiker Konyaspor ile oynanan mücadelede sahaya ilk 11'de çıktı. 86.dakikada takımının beraberlik golünü atan futbolcu takımına 1 puanı kazandıran isim oldu.

Ogenyi Onazi'den muhteşem açılış

Trabzonspor 2016-2017 sezonunu Kasımpaşa maçı ile açtı. Yeni transferleriyle sahaya çıkan bordo mavililerde Ogenyi Onazi mücadeleye damga vurdu. Attığı iki golle takımına maçı kazandıran isim olan Nijeryalı, ne kadar doğru bir transfer olduğunu da böylelikle kanıtlamış oldu.

Yılın golüne ilk maçtan aday oldu

Son şampiyon Beşiktaş sezonu Alanyaspor maçıyla açtı. Mücadeleden 4-1 gibi farklı bir skorla ayrılan siyah beyazlılarda mücadeleye ise genç yıldız Oğuzhan Özyakup'un golü damga vurdu. Topu rakiplerini n üstünden aşırtarak geçen milli yıldız attığı golle daha ilk haftadan yılın golüne aday oldu.

Rodallega attı, hocası mimikleriyle alkışladı

Akhisar Belediyespor'un yıldızı Hugo Rodallega sezona harika bir golle 'merhaba' dedi. Kayserispor'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Akhisar'da Kolombiyalı forvet siftahı frikik golüyle açtı. Rodallega'nın golü sonrası teknik direktörü Cihat Arslan'ın tepkisi ise aslında golün özetiydi.

F.Bahçe'nin 'Başakşehir' kabusu

Yeni hocası Dick Advocaat ile çıktığı ilk lig maçında mağlup olan Fenerbahçe'nin Başakşehir kabusu sürdü. Mücadeleye ise işte bu an damga vurdu. Başakşehir'in 1-0 önde olduğu dakikalarda Robin Van Persie yüzde yüzlük bir gol fırsatı yakaladı. Hollandalı yıldızın şutunu milli kaleci Volkan Babacan, harika bir refleksle kurtardı.

'Sen ne yapıyorsun Linnes'

Galatasaray'ın Karabükspor'la oynadığı mücadeleye Linnes ve teknik direktör Riekerink arasındaki gerginlik damga vurdu. Oynadığı oyunla hocasını sinirlendiren Norveçli futbolcu önce hocasından azar yedi, sonra oyundan çıkartıldı. Sarı kırmızılılar yeni transferi Eren Derdiyok'un son dakikada attığı golle mücadeleden 3 puanla ayrıldı.

#Süper Lig
#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Rodallega
#Emrah Başsan
#Onazi
#Haftanın Özeti
#Başakşehir
8 yıl önce