|

Süper Lig'de 5.haftanın özeti

Süper Lig'de 5.hafta geride kaldı. 23 golün atıldığı hafta dev bir derbiye sahne olurken haftayı Medipol Başakşehir lider tamamladı.

Yeni Şafak
08:31 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 10:56 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak
Süper Lig'de 5.hafta ilgin. hikayelere sahne oldu. Başakşehir'in lider olarak tamamladığı haftada 23 gol atıldı.
Süper Lig'de 5.hafta ilgin. hikayelere sahne oldu. Başakşehir'in lider olarak tamamladığı haftada 23 gol atıldı.

Süper Lig'in 5.haftası Medipol Başakşehir'in liderliğinde geçildi... Beşiktaş-Galatasaray derbisine sahne olan haftada 23 gol atıldı ve ilginç hikayaler yaşandı.



İşte Süper Lig'in 5.haftasında akıldan kalanlar;


Antalyaspor'un hasretine 'Fatih' izin vermedi


Süper Lig'de henüz galibiyeti bulunmayan Antalyaspor evinde Akhisar Belediyespor'u ağırladı. Samuel Eto'o'nun kadro dışı bırakıldığı kırmızı beyazlılar sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Mücadelede önemli fırsatlar yakalayan Antalyaspor, Akhisar kalecisi Fatih Öztürk'e takıldı. Önemli kurtarışlar yapan başarılı kaleci takımının Antalya deplasmanından puanla dönmesine yardımcı oldu.






Volkan Babacan sadece izleyebildi


Haftanın dikkat çeken maçında ligin iki güçlü takımı karşı karşıya geldi. Başakşehir'in evinde Osmanlıspor'u ağırladığı mücadele 2-2'lik eşitlikle sonuçlanırken karşılaşmaya Musa Çağıran'ın golü damga vurdu. 23 yaşındaki orta saha oyuncusunun uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşa milli kaleci Volkan Babacan hiç bir şey yapamazken topu izlemekle yetindi.





Trabzon'da ağlatan gol


Trabzonspor'un Atiker Konyaspor'u 1-0 yendiği mücadele ilginç olaylara sahne oldu. Bordo mavililerde Ersun Yanal ve tercümanının tribüne gönderildiği maçta Yusuf Erdoğan takımını 1-0 öne geçiren golü 90+5'te attı. Genç futbolcu attığı golün ardından büyük bir sevinç yaşarken gözyaşlarına hakim olamadı. O anlar ise maçın fotoğrafı oldu...





Derbide nefes kesen son


Süper Lig'de 5.hafta dev bir derbiye sahne oldu. Beşiktaş'la Galatasaray'ın karşı karşıya geldiği mücadele 2-2'lik eşitlikle sonuçlanırken mücadeleye iki takımın son dakikada kaçırdığı iki gol pozisyonu damga vurdu. Galatasaray'ın Josue, Beşiktaş'ın da Quaresma ile kaçırdığı goller adeta derbinin hakkını teslim etti.






Hikmet Karaman sıkıntılı


Kayserispor, Süper Lig'in 5.haftasında evinde Çaykur Rizespor'u ağırladı. Sarı kırmızılıların 2-1 kazandığı mücadele ile birlikte Hikmet Karamanlı Çaykur Rizespor ligdeki 3.mağlubiyetini almış oldu. Başarılı teknik adamın sıkıntılı olduğu dikkatlerden kaçmazken Karadeniz ekibinde gelecek haftalarda ciddi bir rotasyon olabileceğinin sinyalleri verildi.







Bursaspor'da 'Harun Tekin' rüzgarı


Bursaspor'un Kasımpaşa'yı 1-0 yendiği mücadelede yeşil beyazlıların kalecisi Harun Tekin yaptığı kurtarışlarla maça damga vurdu. Takımı 1-0 öndeyken ve 10 kişi kalmışken yaptığı penaltı kurtarışıyla taraftarların alkışını alan genç kaleci maçın da yıldızı olmayı başardı.






Josef de Souza'nın hırsı


Fenerbahçe'nin Gaziantepspor'u 2-1 yendiği mücadelede sezon başında gözden çıkartılan Josef de Souza rüzgarı esti. Mücadele 1-1 tamamlanacak derken sahneye çıkan Brezilyalı futbolcu attığı golle takımına 3 puanı kazandıran golü attı. Josef'in attığı golün ardından yaşadığı gol sevinci ise dikkatlerden kaçmadı.







İbrahim Üzülmez rüzgarı


Gençlerbirliği evinde karşılaştığı Karabükspor'u 2-0 mağlup etti Başkent ekibi bu galibiyetle ligdeki 2.galibiyetini elde etti. Yoluna namağlup devam eden kırmızı siyahlılarda taraftarlar teknik direktör İbrahim Üzülmez lehine tezahüratlarda bulunurken genç teknik adamı göklere çıkardı.





Adanaspor'dan ilk 3 puan


Ligin sürpriz takımlarından Alanyaspor'u kendi evinde ağırlayan Adanaspor, rakibini 3-2 mağlup ederken teknik direktör Krunoslav Jurcic de, Süper Lig'deki ilk galibiyetini elde etti.

Oldukça zevkli bir mücadeleye sahne olan mücadele sonunda 3 puanı cebine koyan Adana ekibi, ilk 3 puanını da kazanmış oldu.












http://www.yenisafak.com/embed/PointScoreLiveEmbed/?id=6&week=0







#Süper Lig
#Osmanlıspor
#Başakşehir
#Antalyaspor
#Akhisar
#Galatasaray
#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Trabzonspor
8 yıl önce