|

Süper Lig'den ayrıldı Meksika'da coştu

Eskişehirspor'un 2014-2015 sezonu başında kadrosuna kattığı Rogelio Funes Mori, kırmızı siyahlılardan ayrıldıktan sonra Meksika takımlarından Monterrey'e transfer olmuştu. 25 yaşındaki golcü futbolcu burada gösterdiği performansla dev kulüplerin listesine girdi.

Yeni Şafak
14:17 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:14 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
2014-2015 sezonunda Eskişehirspor forması giyen  Rogelio Funes Mori, şimdilerde dev kulüplerin listesinde yer alıyor.
2014-2015 sezonunda Eskişehirspor forması giyen Rogelio Funes Mori, şimdilerde dev kulüplerin listesinde yer alıyor.

Süper Lig'den rüzgar gibi gelip geçen bir futbolcu daha başka bir ülkede tekrar yıldızını parlattı. Eskişehirspor'un 2014-2015 sezonu başında kadrosuna kattığı Rogelio Funes Mori, Meksika'da gösterdiği performansla dev kulüplerin kıskacına girdi.



25 yaşındaki Arjantinli forvet, Eskişehirspor'da 1 sezon oynadıktan sonra bonservisini elinde bulunduran Benfica'ya geri dönmüştü. 2015'in Temmuz ayında Meksika Ligi takımlarından Monterrey'e 3.5 milyon euro bedel karşılığında transfer olan futbolcu, burada adeta yeniden doğdu. Öyle ki 25 yaşındaki isim şimdiye kadar Monterrey ile çıktığı

54 maçta 31 gol attı.


Güney Amerika basınında adı Brezilya ve Arjantin ekipleriyle anılan futbolcu için 10 milyon euro (33 milyon TL) dolaylarında bonservis istendiği ifade ediliyor. Mori'nin bu performansıyla Avrupa'ya geri dönebileceğini de belirten Güney Amerika basını, futbolcunun en parlak dönemini geçirdiğini ifade ediyor. Başarılı forvet için adı geçen kulüplerin başında ise Corinthinans, River Plate ve Tigres gibi takımlar yer alıyor.



Rogelio Funes Mori
, Eskişehirspor'da oynadığı dönemde de dikkat çeken bir performans sergilemişti. Kırmızı siyahlı ekipte 36 resmi maça çıkan Arjantinli futbolcu, 14 gol atmış 8 de asist yapma başarısı göstermişti. O dönemde Eskişehirspor futbolcunun bonservisi için teklifte bulunmuş ancak Benfica'nın yüksek ücret istemesi sebebiyle transfer gerçekleşmemişti.












#Eskişehirspor
#Monterrey
#Rogelio Funes Mori
8 yıl önce