|

Süratli çevik savaşçı

Başkan ile transferde gelinen noktayı görüşen Güneş, topu oyuna hızlı sokacak, hava toplarında hakim, çevik ve savaşçı bir stoperin şart olduğunu kaydetti.

Yeni Şafak ve
06:00 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 04:18 - 12/01/2016 Salı
Yeni Şafak

Süper Lig'de ikinci yarıya kaleci ve stoper takviyesiyle girme düşüncesinde olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş ve Başkan Fikret Orman, transferde son durumu masaya yatırdı. İkili arasındaki zirvede Güneş'in ihtiyacı olan stoperin özelliklerini Başkan Orman'a ilettiği; deneyimli çalıştırıcının hızlı, çevik ve hava toplarına hakim bir stoper istediği öğrenildi. Teknik direktör Şenol Güneş, bu özelliklere tam anlamıyla uymadığı için Dnipro forması giyen Douglas'a sıcak bakmadığını Başkan Orman'a iletirken, Ersan Gülüm'ün yanına uyacak ideal stoper için bir isme onay verdi. Tecrübeli çalıştırıcının istediği futbolcu Bordeaux'ta forma giyen Senegalli Lamine Sane. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile görüşmesinde Rhodolfo ve Ersan'ın iyi bir ikili oluşturduğundan bahseden, Brezilyalı stoperin kademede çok iyi olmasına rağmen ağır kaldığını ancak Ersan'ın da hızıyla Rhodolfo'nun eksiklerini kapattığını kaydeden Güneş, "Topa hakim olan ve topu oyuna hızlı sokacak, savaşçı bir stoper ihtiyacımız var. Mutlaka süratli, hava toplarına hakim olmalı" ifadelerini kullandı.



FRANSIZ BASINI DA YAZDI


Bordeaux ile 2017 sezon sonunda sözleşmesi bitecek Lamine Sane'nin Beşiktaş'ın radarında olduğu Fransız basınında da yer aldı. L'Equipe'in haberine göre Montpellier maçının kadrosuna alınmayan 28 yaşındaki stoper, siyah-beyazlı takımın yakın takibinde. Beşiktaş'ta transferi yürüten yönetici Erdal Torunoğulları'nın Bordeaux'a bir teklifte bulunacağı öğrenildi.



Ospina için son temas Olmazsa Ramos...


Kaleci transferinde bir türlü istediği sonuca ulaşamayan Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş'in ilk adayı David Ospina için Arsenal'e son teklifini yapacak. Teknik direktör Arsene Wenger, Ospina'nın satılmasına ya da kiralanmasına izin vermezken, siyah-beyazlılar, özellikle oyuncunun kiralanması konusunda Arsenal'in kapısını bir kez daha çalacak. Ospina'da son denemeden de sonuç çıkmazsa Beşiktaş'ın Corinthians forması giyen Cassio Ramos ile anlaşması yüksek ihtimal. Brezilya ekibiyle son 1 haftadır yoğun temaslarını sürdüren siyah-beyazlılar, 3 milyon Euro bonservis bedelinde anlaşma sağladı.





#Fikret Orman
#Beşiktaş'
#Şenol Güneş
#Rhodolfo
#Lamine Sane
8 yıl önce