|

Sürpriz Galatasaray

Fransız kulübüyle 1 yıllık sözleşmesi bulunan ve 'Son durağım büyük bir sürpriz olacak' açıklamasıyla ayrılığı duyuran İsveçli dünyaca ünlü yıldızın transferi için Galatasaray'ın girişimlere yeniden başladığı öğrenildi. Sarı-kırmızılıların kaynak olarak F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden elenmesi halinde tek başına alacağı 'ayak bastı' parasını kullanacağı kaydedildi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:34 - 1/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bu sezon Arsenal'ın Alman golcüsü Lukas Podolski'nin transferiyle kadrosunu güçlendiren Galatasaray, dünyada ses getirecek büyük bir transferi daha gerçekleştirme peşinde. Sarı-kırmızılı kulübün, Fransa'nın PSG takımıyla 1 yıl daha sözleşmesi bulunan İsveçli dünyaca ünlü yıldız Zlatan Ibrahimoviç'in son durağının Galatasaray olacağı ileri sürüldü. Fransız kulübünden ayrılacağını duyuran ve "Bir sonraki durağım büyük bir sürpriz olacak" açıklamasında bulunan Ibrahimoviç'in transferi için daha önce girişimlerde bulunan sarı-kırmızılı kulübün, kaynak arayışlarına yeniden başladığı öğrenildi.



F.Bahçe Avrupa'dan elenirse kaynak hazır


Mali kriterleri nedeniyle sıkıntı yaşayan Galatasaray, İsveçli yıldızın transferini gerçekleştirebilmek için UEFA'dan gelecek 'ayak bastı' parasına güveniyor. Sarı-kırmızılı takım, 5 Ağustos'ta Ukrayna'da Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk'e elenmesi halinde Türkiye için ayrılan Şampiyonlar Ligi gruplarına giriş ücretinin tamamını kasasına koyacak.


Sarı-kırmızılı kulübün Ibrahimoviç'in transferi için UEFA'dan gelecek bu parayı kullanmayı düşündüğü, ayrıca her ihtimale karşı İsveçli yıldızın transferi için gereken meblağı karşılama adına kaynak arayışlarını da hızlandırdığı kaydedildi.



Melo zirvesi gerçekleşiyor


Galatasaray'da transfer konusunda yapılacak büyük zirve bugün gerçekleşecek. Avusturya kampını tamamlayarak İstanbul'a dönen sarı-kırmızılı takımda Başkan Dursun Özbek ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu bugün transfer gündemiyle bir araya gelecek. Özellikle yarın Inter ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde gerçekleşmesi düşünülen zirvede gündemin ana maddesi Felipe Melo olacak. Brezilyalı yıldızın İnter'e transferini değerlendirecek ikiliden Başkan Özbek, İtalyan kulübünün yaptığı son teklifi ve takasta kullanılacak isimlerle ilgili teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun görüşünü alacak.


Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Melo'nun takımda kalma isteğini sürdürürken bunu bugün bir kez daha Başkan Özbek'e iletecek.



En az iki transfer kararı çıkacak


Toplantının Melo dışında başka konuları da mevcut. Başkan Özbek ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, sağ bek, stoper ve golcü dışında bir de yedek kaleci transferlerini masaya yatıracak. G.Saray Başkanı, Sneijder'in sözleşmesinin uzatılması konusunda da hocanın fikrini alacak. Zirveden en az iki transfer kararının çıkması bekleniyor.



G.Saray kampı bitirdi


G.Saray, Avusturya kampını dün sabah yaptığı idmanla tamamladı, akşam saatlerinde ise İstanbul'a döndü. Son idmanda yan top ve şut çalışması yapan sarı-kırmızılılarda sarı ve turuncu takımın mücadelesi 34-34 eşitlikle tamamlandı. Öte yandan kamp yapılan bölge Velden'in belediye başkanı, Hamza Hamzaoğlu'na veda ziyaretinde bulundu.



#Hamza Hamzaoğlu
#Dursun Özbek
#Galatasaray
#Lukas Podolski
#İbrahimovic
9 yıl önce