|

Taha Akgül: Güreşin Usain Bolt'uyum

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Taha Akgül, şampiyonanın kendisi için sıkıntılı geçtiğini belirterek, "Atletizmde aklımıza ilk gelen Usain Bolt’tur. Şu an güreşte de ben oyum. Benim bu başarım 150-200 yıl sonra konuşulacak başarılardır" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:03 - 10/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Taha Akgül, kazandığı 5. Avrupa Şampiyonluğunun ardından iddialı açıklamalarda bulundu.
Taha Akgül, kazandığı 5. Avrupa Şampiyonluğunun ardından iddialı açıklamalarda bulundu.

Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kilo finalinde Azerbaycanlı Jamaladdin Magomedov’u 8-2 mağlup ederek 5. kez Avrupa şampiyonu olan Akgül, Avrupa Şampiyonası sürecinin biraz sıkıntılı geçtiğini ve ayak tarak kemiğindeki kırığa rağmen şampiyon olduğunu söyledi. Avrupa Şampiyonası çalışmalarına başladıktan sonra bir rahatsızlık geçirdiğini dile getiren Akgül, "Rakibimi teknik üstünlük ile 10-0 yenerek rövanşını aldım. 2017 yılında tekrardan kemeri ülkemize getirdim. Şu anda son Avrupa, son Dünya ve son Olimpiyat şampiyonuyum” ifadelerini kullandı.

5 Avrupa şampiyonluğunun küçümsenmeyecek bir rakam olduğunu ve rekorun kendisinde olduğunu belirten Akgül, “Bu rekoru geliştirmek ve gerekirse ağabeylerimizi geçebilmek hedefim. Benim bu başarım 150-200 yıl sonra konuşulacak başarılardır” açıklamasını yaptı. İşte Akgül'ün verdiği mesajlar;

"İstediğim her şeyi başardım"

2020 Olimpiyatları’ndan şampiyon olarak Türkiye’ye dönmek istediğini ifade eden Akgül, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Olimpiyatlar her sporcunun hayalidir. Ben bunu başardım. Sporu bıraksam dahi 'keşke şunu da başarsaydım' diyebileceğim hiçbir başarı kalmadı. Atletizme baktığımız zaman aklımıza ilk gelen Usain Bolt’tur. Şuan güreşte ben oyum. Ağır siklet olmam dolayısı ile tüm rakiplerime üstünlük sağlıyorum. Atletizmde Usain Bolt neyse, yüzmede Micheal Phelps neyse ben oyum. Önümüzde Dünya Şampiyonası var. Biran önce çalışmalara başlayıp Paris’te 3. kez dünya şampiyonluğunu elde etmek istiyorum. 2020 Olimpiyatlarında da ülkem benden altın madalya bekliyor. Orada da 2. kez Olimpiyat Şampiyonu olarak spor kariyerime devam etmek istiyorum. Ayağa düşmeden bu işi en tepede bırakmak istiyorum.”


"Hakkımla şampiyon oldum"

Dopingin sporcunun hapsi olduğunu söyleyen Taha Akgül, “Allah bunu yapana başarıyı nasip etmez. Bu hak yemektir. Allah bana nasip etmesin. Ben olduğum bütün şampiyonlukları bileğimin hakkıyla oldum. Beslenmem tamamen doğal. Dışarıda gittiğimiz yerlerde de yememe içmeme dikkat ediyorum. Allah kimsenin başına böyle bir belayı bulaştırmasın. Bu sporcunun hapsidir” diyerek sözlerini sonlandırdı. Taha'nın annesi Gülbahar Akgül de madalyasını şehit annelerine ve kendisine armağan ettiği için oğluna teşekkür ederek, Taha'nın başarılarıyla gurur duyduğunu söyledi.



"Annemin hakkını ödeyemem"

Şampiyonaya giderken annesi Gülbahar ve babası Recep Akgül’ün yanında olduğunu ve dualarını eksik etmediklerini kaydeden Akgül, “Onların orada olması bizim işimizi kolaylaştırdı ve kolay bir şekilde Avrupa Şampiyonu oldum. Anneler Günü dolayısıyla kazandığım altın madalyayı anneme armağan ettim. Güreş çok ağır bir spor. Antrenmandan sonra iyi beslenmen lazım. Bu anlamda annemin hakkı ödenmez” diye konuştu.


#Taha Akgül
#Güreş
#Usain Bolt
7 yıl önce