|

Tarihe geçmek istiyorlar

2013 yılı Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, geçen yıl finalde kaybettiği altın kemeri bu yıl kazanmak istediğini belirterek, 'Bu yıl yarım kalan işi bitirmek istiyorum' dedi. İsmail'in ikizi Turan bu yıl başaltında başa çıkarken iki kardeş yağlı güreş tarihine geçecek.

Yeni Şafak
14:08 - 21/07/2015 Salı
Güncelleme: 15:20 - 21/07/2015 Salı
IHA

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Fatih Atlı'ya yenilerek ikinci olan Antalyalı Başpehlivan İsmail Balaban, bu yıl da altın kemer mücadelesinde iddialı olduğunu söyledi. Genç Başpehlivan Balaban, "Geçen yıl finalde yenilmiştim, bu yıl yarım kalan işi bitirmek istiyorum. İnşallah bu hedef doğrultusunda sahaya çıkıp mücadelemizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.



Kardeşi Turan'la en büyük hayallerinin Kırkpınar tarihine 'İkiz Başpehlivanlar' olarak geçmek olduğunu dile getiren altın kemerli başpehlivan İsmail Balaban, "Kardeşim Turan Balaban da bu yıl Başaltı kategorisinde güreşiyor. O da iddialı. İnşallah kardeşimi de başpehlivanlık kategorisinde görmek istiyorum. Böyle bir şey inşallah olursa tarihte de ikiz başpehlivanlar bir ilk olacak. İnşallah bu hayalimiz gerçekleşir ve kardeşimle birlikte başpehlivanlık kategorisinde güreş tutarız" diye konuştu.



Hedef altın kemer

Balaban, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Kasım ayından itibaren hazırlıklara başladığına değinerek, "Kırkpınar için de bir buçuk ay önce Antalya Elmalı yaylamızda kamp dönemimizi gerçekleştirdik. Hazırlık ve kamp dönemimiz çok iyi geçti. Çok şükür bir sakatlık, bir sıkıntımız yok. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine iddialıyız. Hedefimiz Antalya'ya altın kemeri tekrar götürmek. Geçen yıl finalde yenilmiştim, bu yıl yarım kalan işi bitirmek istiyorum. İnşallah bu hedef doğrultusunda sahaya çıkıp mücadelemizi vereceğiz" dedi.



'Herkes benim için iyi rakip'

Kırkpınar Güreşleri'nde başa güreşen tüm başpehlivanların kalitelerini ispatladığını belirten Balaban, "Bu yıl Başpehlivanlık için 54 güreşçi olacağız. Hepsi ayrı ayrı rakibim, sonuçta kimse küçümsenemez. Başpehlivanlığa kolay çıkılmıyor. Belirli bir zorluk ve kalite ispatından sonra oraya çıkılabiliyor. Eşleşmede kim gelirse gelsin küçümsemeden hepsine aynı ciddiyetle sahaya çıkacağım" ifadelerini kullandı.



'Ali Gürbüz dengeleri değiştirir'

Balaban, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde doping tespiti sonrası 3 yıl katılamama cezası alan ve gelecek yıl tekrar çayıra çıkmaya hazırlanan Ali Gürbüz'ün çok güçlü bir rakip olduğunu vurgulayarak, "Antalyalı hemşehrimiz. Birlikte de çok çalıştık. Seneye cezası bitiyor. Tabi ki önemli, favori isimlerden birisi, geldiğinde dengeler değişir. Çünkü önemli bir isim" ifadelerini kullandı.


#Kırkpınar
#Yağlı Güreş
#Başpehlivan
#İsmail Balaban
#Turan Balaban
9 yıl önce