|

Taşçı'nın rekoru yönetmeliğe takıldı

Cumhuriyet tarihinde en çok Kırkpınar başpehlivanlığı kazanan ismi Ahmet Taşçı'nın, Kel Aliço'ya ait olan 'Çayıra çıkan en yaşlı pehlivan' rekorunu kırma isteği Yağlı Güreş Müsabaka Talimatı'na takıldı. Federasyon, diğer sporculara haksızlık olmaması için, çayıra çıkma şansı bulunmayan ünlü sporcuya özel izin vermedi.

Yeni Şafak ve
13:28 - 14/07/2015 Salı
Güncelleme: 13:43 - 14/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde sekiz kez başpehlivanlık elde eden, iki kez altın kemerin ebedi sahibi olan ve cumhuriyet tarihinin en başarılı pehlivanı kabul edilen Ahmet Taşçı sık sık, 56 yaşına kadar güreşen Kel Aliço'nun rekorunu kırmak istediğini belirtiyor ve bunun için çalışmalarını sürdürüyordu. 1958 doğumlu olan Taşçı, bu yıl 24-26 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 654. Kırkpınar'da, 57 yaşındayken çayıra çıkarak Kel Aliço'nun rekorunu kırma amacındaydı. Lakin Karamüselli pehlivan Yağlı Güreş Müsabaka Talimatı'na takıldı.



45 yaşını aşmışsa...

Talimata göre 40 yaşını aşmış bir pehlivan ancak Kırkpınar'da daha önce başpehlivanlık elde etmiş veya bir önceki sene son 16'ya kalmışsa güreşebiliyor. 45 yaşını geçen bir pehlivan ise her ne şartla olursa olsun çayıra çıkamıyor. 57 yaşındaki Ahmet Taşçı da bu kurala takıldı.



Diğer pehlivanlara haksızlık olmaması için

Ünlü pehlivan bu yıl Kırkpınar'da güreşmek için Türkiye Güreş Federasyonu'na başvursa da 'ret' yanıtı aldı. Talimata uymakta kararlı olan federasyonun, 40 yaşını aştığı için güreşemeyen 16 sporcuya haksızlık olmaması adına Taşçı'ya özel izin vermediği öğrenildi.



En son 2010'da Kırkpınar'da güreşen Taşçı, o tarihten sonra Sarayiçi'nde sadece bir kez, Japonya'dan konuk gelen bir sumocuyla gösteri maçı yapmak için çayıra çıkmıştı.


#Ahmet Taşçı
#Yağlı Güreş
#Rekor
#Kel Aliço
9 yıl önce