|

Tek eksik olimpiyat altını

Türk karatesi olarak doğru yolda olduklarını belirten Başkan Delihasan, "Madalyalarla gurur duyuyoruz. Karatenin olimpiyat programına alınmasıyla Türkiye'nin madalyaları daha da artacaktır" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/06/2015 Salı
Güncelleme: 06:11 - 16/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Bakü'deki 1. Avrupa Oyunları'na 11 sporcuyla katılan Karate Milli Takımı, 9 kategoride madalya kazanmanın gururunu yaşıyor. Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan yaş ortalaması 21 olan Karate Milli Takımı'nın aldığı sonuçların kendisini gururlandırdığını belirterek geçen yıla oranla yaşanan değişime dikkat çekti. “Uluslararası arenadaki başarılarımız artarak sürüyor. Bu istikrar da bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" diyen Başkan Delihasan, “Henüz kariyerlerinin başında olan gençlerimizin Avrupa Oyunları gibi çok önemli bir organizasyonda madalya kazanmaları sevincimizi bir kat daha artırdı" diye konuştu.


Karatenin 2016 ve 2020 Olimpiyatları programına girme hakkını kılpayı kaybettiğini dile getiren Federasyon Başkanı, Dünya Karate Federasyonu'nun (WKF) bu konuda büyük çaba harcadığını; Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach'ın da karatenin 2020'ye girmesini istediğini vurguladı.



TÜRKİYE'NİN MADALYA SAYISI ARTAR


Başkan Esat Delihasan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Engelli karatecilerin Paralimpik Oyunları'nda yarışabilecek olması bizi de umutlandırdı. Sonuçta karate Avrupa Oyunları, Asya Oyunları, Akdeniz Oyunları ve Afrika Oyunları programında var. Sadece Olimpiyat Oyunları programında yer almıyor. Karatenin Olimpiyat programına alınmasının Türk sporu açısından çok önemli. Karatenin Olimpiyatlar'a girmesiyle Türkiye'nin madalya sayısının artabileceğini düşünüyoruz."


#Paralimpik Oyunları
#Olimpiyat
#Avrupa Oyunları
#Esat Delihasan
9 yıl önce