|

Tek yol 3 puan

Fransa'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası finali yolunda eleme grubunda 6 maçta 10 puan kaybı yaşayan Türkiye, son 4 maçta 12 puan parolasıyla giriyor. İlk hedef Letonya... Konya'daki kritik karşılaşma saat 21.45'te...

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 02:55 - 3/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında bugün Letonya ile karşılaşacak. Konya Büyükşehir Torku Arena'da saat 21.45'te başlayacak maçta ay-yıldızlılarda tek hedef galibiyet. Puan kaybına tahammülü olmayan Türkiye, Letonya'yı mağlup ederek, 6 Eylül'de aynı statta karşılaşacağı kritik Hollanda maçı öncesi moral bulmak istiyor. A Grubu'nda günün diğer maçlarında Hollanda-İzlanda ve Çek Cumhuriyeti-Kazakistan maçları oynanacak. 7. maçlar öncesi Türkiye 8 puanla 4'üncü, Letonya ise 3 puanla 5. sırada. Fransa'da düzenlenecek finallere gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar direkt katılırken, grup maçları sonunda en iyi 3. olan takım da yine turnuvada doğrudan yer alacak, diğer üçüncüler ise play-off oynayacak. Bu doğrultuda iki puan üzerimizdeki Hollanda en ciddi rakibimiz konumunda. Milliler, bugün Letonya karşısında kazanıp Hollanda'nın İzlanda karşısında puan kaybetmesini bekleyecek. Türkiye ve Letonya, bugünkü maçla 6. kez karşı karşıya gelecek. A Milli Takım, Letonya ile yaptığı 5 maçtan birini kazandı, üçünde berabere kaldı, birini de kaybetti.



Türkiye 700. golü bekliyor




A Milli Takım'ın bugün yapacağı kritik Letonya maçında kaydedilecek ilk gol Milli Takım'ın 700. golü olarak tarihe geçecek. 92 yıllık tarihinde yaptığı 526 maçta 699 gol atan Milli Takım, 7. dalyayı arıyor. Türk Milli Takımı'nın tarihteki ilk golünü Zeki Rıza Sporel, 100. golünü Mustafa Ertan, 200. golünü Osman Arpacıoğlu, 300. golünü Uğur Tütüneker, 400. golünü Sergen Yalçın, 500. golünü Fatih Tekke, 600'üncü golünü de Arda Turan attı. Türkiye'nin tarihteki 650. golünü ise 2014 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 26 Mart 2013'te Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Macaristan ile yapılan ve 1-1 biten maçta 63. dakikada Burak Yılmaz kaydetti.



Letonya karşısında A Milli Takım'ın en büyük gol umudu olacak Burak Yılmaz, gol attığı takdirde tarihe geçecek . Milli golcü, ay-yıldızlı efsanelerden Metin Oktay, Cemil Turan ve Nihat Kahveci'nin gol sayısına ortak olmaya çalışacak. A Milli Takım formasıyla 18 golü bulunan Burak, 19 gollü Metin Oktay, Cemil Turan ve Nihat Kahveci'ye bir gol uzaklıkta bulunuyor.



Torku Arena kırmızı-beyaz


A Milli Takım, Letonya ve Hollanda maçlarını geçen sezon hizmete giren Konya Büyükşehir Torku Arena'da oynamayı tercih ederken böylece bu stat, ilk kez bir milli maça ev sahipliği yapacak. Stadı çevreleyen tribünlere 80 santimetre yüksekliğinde 500 metre bayrak yerleştirildi. Ayrıca 5 metre eninde 8 metre yüksekliğinde 60 bayrağın asıldığı statta, seyirciler için de koltuklara 40 bin bayrak bırakılacak. Torku Arena, milli maçlarda kırmızı beyaza bürünecek.



15 Milli maçlara ev sahipliği yapacak Konya, A milli maç oynanan Türkiye'deki 15. şehir olacak. A Milli Futbol Takımı daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Trabzon, Antalya, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Samsun, Manisa ve Mersin'de mücadeleye çıktı.



Terim sağ kanada çözüm arıyor


Gökhan Gönül'ün sakatlığı nedeniyle milli takımdan çıkarılması, Şener Özbayraklı'nın da oynamayacak düzeyde olması A Milli Takım Teknik Direktörü'nü alternatif arayışına itti





A Milli Takım'da bugün oynanancak Letonya maçı öncesinde en önemli sıkıntı takımda bulunan sağ kanat problemi... Gökhan Gönül'ün sakatlığı nedeniyle milli takım aday kadrosundan çıkarılması sonrası, bu bölgede elinde orjini sağ kanat olan F.Bahçeli Şener Özbayraklı olan teknik direktör Fatih Terim, bu futbolcunun da oynamayacak olmasından dolayı bu bölge için sıkıntı yaşıyor. Tecrübeli teknik adam, Letonya maçı öncesinde yaptığı idmanlarda bu bölgede sürpriz isimler denerken, bunlardan birinin Ozan Tufan olduğu öğrenildi. Terim'in asıl mevkii orta saha ve ön libero olan genç yıldızı sağ kanatta denediği öğrenildi. Terim'in Pazar günü oynanacak Hollanda maçını düşünerek Arda Turan'ı yedek soyundurması da bekleniyor.



Türkiye 45 Letonya 86


Milli maç öncesi iki ülke A milli futbol takımları arasında dünya sıralamasında Türkiye 45, Letonya ise 86. sırada yer alıyor. Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki diğer rakiplerinden Hollanda 12., Çek Cumhuriyeti 20., İzlanda 24., Kazakistan da 141. sırada bulunuyor.





#milli takım
#Türkiye Letonya
#milli maç
9 yıl önce
default-profile-img