|

Terim ve Yalçın gerilimi nasıl son buldu?

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in milli takım kadrosuna Başakşehirli Yalçın Ayhan'ı davet etmesi sosyal medyada gündem oldu. Bunun sebebi ise Terim ile Yalçın Ayhan arasında EURO 2016 öncesinde yaşanan 'şeref' polemiğiydi...

Yeni Şafak
20:13 - 5/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:31 - 5/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fatih Terim'in açıkladığı Kosova maçı kadrosunda yer alan oyuncular arasında en dikkat çeken isim ise hiç kuşkusuz Yalçın Ayhan'dı. Bunun sebebi ise ikili arasında Euro 2016 öncesinde yaşanan kadroya alınmama tartışması var...



Başakşehir'in başarılı savunmacısı Yalçın Ayhan, Euro 2016 öncesinde milli takım kadrosuna alınmayı beklemiş ancak Terim tarafından davet almamıştı. Tecrübeli futbolcu bunun özerine sosyal medyadan 'Şerefle bitirilmesi gereken en önemli görev hayattır' ifadelerini kullanarak bir mesaj paylaşmıştı.





Bu olayın ardından tepkisini açıkça belli eden futbolcunun Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından Dünya Kupası Elemeleri'nde oynanacak Kosova maçı kadrosuna alınması futbolseverlere şaşkınlık yaşattı. Peki bunun sebebi neydi? Terim'in bu davetinin ardında Yalçın Ayhan'ın Galatasaray maçından sonra yaptığı açıklamalar yatıyor. Başarılı savunmacı sarı kırmızılıları yendikleri maçtan sonra yaptığı ılımlı açıklamalarla milli takım kapılarını sonuna kadar aralamış oldu.



İşte Yalçın'ın dün gece yaptığı açıklamalar;



  • “Biz her zaman milli takımımızın ve bayrağımızın arkasındayız. Ülkemizi kim temsil ediyorsa her zaman onların yanındayız. Tabii ki kendime güveniyorum ama sonuçta karar merci Fatih Terim ve ekibi... Ben her zaman iyi çalıştığımı ve kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Milli takıma kendimi layık görmem değil, onların beni layık görmesi lazım. Ben milli takımı hak ettiğimi söyleyemem, kamuoyu bunu söyleyebilir"






#Fatih Terim
#Yalçın Ayhan
#Milli Takım
7 yıl önce