|

TFF, 105 FETÖ üyesini attı

Türkiye Futbol Federasyonu, futbolda FETÖ operasyonu kapsamında yapılan incelemeler sonunda aralarında hakemler, gözlemciler ve temsilcilerin de bulunduğu 105 kişinin ilişiğinin kesildiğini açıkladı

Yeni Şafak
04:00 - 3/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:20 - 3/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
TFF'de FETÖ temizliği...
TFF'de FETÖ temizliği...

Türkiye Futbol Federasyonu, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kendi bünyesine sızıp sızmadığını tespiti için başlattığı incelemeler sonunda 105 kişiyle ilişiğin kesildiğini açıkladı. TFF'den art arda yapılan iki açıklamanın ilkinde 94 kişinin ilişiği kesildiği belirtirken, ardından yapılan ikinci açıklamada temsilciler kurulundan 11 kişi ile ilişiğin kesildiği duyuruldu.



Yapılan ilk açıklama; "Federasyonumuz, görülen lüzum üzerine 94 kişinin TFF ile ilişiğini kesmiştir. TFF ile ilişiği kesilen kişiler arasında klasman ve bölge hakem ve yardımcı hakemleri, İl Hakem Kurulu üyeleri ile ulusal ve bölgesel gözlemciler yer almaktadır" denildi.



İkinci açıklamada ise; "Federasyonumuz, görülen lüzum üzerine Temsilciler Kurulu'nun bir üyesinin istifasını kabul etmiş, müsabakalarda görev alan 10 temsilcinin ise kurumla ilişiğini kesmiştir. TFF ile ilişiği kesilen temsilciler arasında bir Üst Klasman Temsilcisi, bir Federasyon Güvenlik ve Akreditasyon Temsilcisi ile 8 adet klasman temsilcisi yer almaktadır" ifadeleri kullanıldı.




-






'Süper Lig hakemleri var' iddiası

Görevden alınanların kimler olduğu konusunda açıklama yapılmazken, Süper Lig'de görev alan hakem ve yardımcı hakemlerin de FETÖ/PDY bağlantısının olduğu öne sürülüyor. Soruşturma sürerken diğer kurullarla ilgili raporların da kısa süre içinde netlik kazanacağı bildirildi.



Türkiye Futbol Federasyonu'ndan pazar günü yapılan açıklamada, "15 Temmuz'da milletimize ve demokrasimize yönelik darbe girişiminin ardından bugün tarafımızca atanan tüm kurullar güvenlik incelemesinin selameti için istifalarını vermişlerdir. Yapılacak güvenlik incelemesinin ardından hain terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen üyelerin istifaları işleme konularak kabul edilecek, incelemeleri temiz çıkan üyelerin ise istifaları kabul edilmeyerek görevlerine devam edeceklerdir" denilmişti.











#FETÖ operasyonu
#Türkiye Futbol Federasyonu
8 yıl önce