|

TFF Tahkim Kurulu, Torku Konyaspor'un cezasını onadı

Süper Lig'in son haftasında evinde şampiyon Beşiktaş'ı konuk edecek Torku Konyaspor'a Tahkim Kurulu'ndan kötü haber geldi. Kurul, Konyaspor'a verilen cezayı onadı.

Yeni Şafak
14:04 - 16/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:09 - 16/05/2016 Pazartesi
AA
Konyaspor'a Beşiktaş maçı öncesi şok ceza.
Konyaspor'a Beşiktaş maçı öncesi şok ceza.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK), Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor'a verdiği cezayı onadı.




TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.


  • - PFDK'ca Torku Konya Spor Kulübü'ne taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca100.000.-TL para cezası verilmesinde, FDT'nin 53/2. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Kale Arkası Kuzey tribününe giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesindesübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile;(K.2016/215);
  • Karar verilmiştir.
  • Tahkim Kurulu









#Futbol
#PFDK
#Spor Toto Süper Lig
#SÜPERLİG
#Tahkim Kurulu
#TFF
#Torku Konyaspor
8 yıl önce