|

'Tolga Zengin ayrılma kararı aldı' iddiası

Beşiktaş'ın Astra Giurgiu'ya 3-1 yenildiği hazırlık maçında, yaptığı hatalar nedeniyle taraftarların yoğun protestosuna maruz kalan Tolga Zengin'in siyah-beyazlı takımdan ayrılma kararı aldığı iddia edildi. Bu iddia üzerine kulüpten resmi bir açıklama yapıldı.

Yeni Şafak
10:24 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:26 - 27/03/2017 Pazartesi
Diğer
Tolga Zengin, hazırlık maçında yaptığı hatalarla Beşiktaş taraftarının tepkisini çekti.
Tolga Zengin, hazırlık maçında yaptığı hatalarla Beşiktaş taraftarının tepkisini çekti.

Beşiktaş'ın Rumen ekibi Astra Giurgiu ile Vodafone Arena'da karşı karşıya geldiği hazırlık maçında, uzun süredir forma giymeyen Tolga Zengin'in yaptığı hatalar damga vurmuştu. Kalesinde gördüğü 2'nci ve 3'üncü golde yaptığı kritik hatalarla dikkati çeken Tolga'ya tribünlerden yoğun tepki gelmiş ve Fabri lehine tezahüratlarda bulunulmuştu.



"Artık burada kalmam imkansız"

Taraftarların ıslıklarla protesto ettiği milli kalecinin Beşiktaş'tan ayrılık kararı aldığı öne sürüldü. Takvim'de yer alan habere göre, aleyhinde yapılan tezahüratlara çok sinirlenen Tolga'nın karşılaşma sonrasında yöneticilere, "Yapılanları hak etmedim. Taraftarın bana tepkisini anlayamıyorum. Fakat böyle bir ortamda devam etmenin de doğru olmadığını düşünüyorum. Artık burada kalmam imkansız" dedi.







Yöneticiler ikna edemedi

Yöneticilerin "Şu an sıcağı sıcağına çok duygusal bir karar alıyorsun. Biraz sakinleş yeniden konuşalım" yanıtını verdiği fakat Tolga Zengin'in ayrılık kararında ısrarcı olduğu aktarıldı. İki sezon daha futbol oynadıktan sonra kariyerine nokta koymayı düşünen 34 yaşındaki Tolga'nın sezon sonunda, sürekli forma giyeceği bir takıma transfer olmak istediği belirtildi.



  • 2013 yılında Trabzonspor'dan Beşiktaş'a transfer olan Tolga Zengin gösterdiği başarılı performansın ardından kısa sürede kaptanlığa kadar yükseldi. Milli kaleci sezon başında transfer edilen Fabri'nin iyi performansı sonrası ise kulübeye mahkum oldu.



Beşiktaş'tan yalanlama

Siyah-beyazlı kulüp Tolga Zengin'in takımdan ayrılacağı yönündeki haberleri yalanladı. Yapılan açıklamada, "Kaptanımız Tolga Zengin hakkında çeşitli medya organlarında asılsız iddialar yer almaktadır. Tolga Zengin'in ismi kullanılarak yapılan, artık Beşiktaş'ta işinin kalmadığı yönünde ifade ve değerlendirmeler içeren haberlerin tamamı asılsızdır, gerçeklerden uzaktır. Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna emin adımlarla devam eden Futbol A Takımımız'ın Kaptanının Tolga Zengin olduğunu belirtir, basındaki asılsız iddialara itibar edilmemesini rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.






#Tolga Zengin
#Beşiktaş
7 yıl önce