|

Tottenham'dan Leicester için olay paylaşım

Premier Lig'de şampiyonluğunu ilan ederek hem bir ilk yaşayan hem de tüm dünyada ses getiren Leicester'da büyük bir coşku yaşanıyor. Maçın ardından Tottenham'ın yaptığı bir paylaşım örnek niteliği taşıyordu.

Yeni Şafak ve
08:30 - 3/05/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 06:55 - 3/05/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak

Sporun ezeli rekabet, ebedi dostluk olduğunu dün gece bir kez daha gördük. Son dakikalarda şampiyonluğu kaybeden Tottenham, sosyal medya hesabından rakibini tebrik ederek büyük bir ders verdi.



İngiltere Premier Lig'de Leicester City şampiyonluğa uzandı. Ligin 36. haftasına 7 puan farkla lider giren Leicester, deplasmanda Manchester United ile 1-1 berabere kalıp Tottenham'ın Chelsea'ye puan kaybetmesini beklemeye başladı.



Fakat işler beklendiği gibi gitmedi. Tottenham ilk devre sonunda 2-0'lık üstünlüğü sağlamıştı bile. Leicester taraftarı ve futbolcularında, 'olsun, haftaya şampiyonluğu ilan ederiz' düşüncesi kafalarda yer etmeye başlamışken, Chelseali oyuncular çıktı sahneye.



58'de Cahill attı fark bire indi. Maçın ikinci yarısında oyuna giren Eden Hazard ise Tottenham adına umutları yıkan, Leicester adına kutlamaları başlatan isim oldu. Belçikalı yıldız 83'te attığı golle Londra derbisinde ezeli rakiplerini yıktı, Leicester'in şampiyonluğunu ilan etti.





Karşılaşmanın ardından tüm dünya Leicester'in mucizevi şampiyonluğunu konuşurken, 'Şampiyon'un bu yılki en büyük rakibi, son dakikalarda şampiyonluğu kaybeden Tottenham resmi twitter hesabından Leicester'in şampiyonluğunu kutladı.



Leicester'dan gelen teşekkür cevabıyla yanıtını bulan bu 'tebrik' tüm dünyaya örnek olurken, en çok da Türk sporseverlere ve futbol kulüplerine ders niteliği taşıyordu.











#Leicester City
#Premier Lig
#Tottenham Hotspur
٪d سنوات قبل