|

Trabzon’a genç golcü

Bordo-mavili kulüp, Rus forvet Ramil Sheidaev ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Trabzonspor, bonservisi elinde olan 20 yaşındaki forvete 4 yıl için toplam 1 milyon 630 bin Euro garanti ücret ödeyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:26 - 13/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Trabzonspor Kulübü, Rusya'nın Zenit kulübünde forma giyen genç golcü Ramil Sheidaev'i renklerine bağladığını açıkladı. Bordo-mavililer, 20 yaşındaki golcü ile yapılan anlaşma karşılığında genç oyuncuya 4 yıl için toplam 1 milyon 630 bin Euro ödeneceği vurgulandı. Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada "Serbest statüdeki profesyonel futbolcu Ramil Sheidaev'in kulübümüze transferi konusunda futbolcu ile yapılan transfer görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Futbolcuya 2016-17 futbol sezonu için 430 bin Euro garanti ücret, 2017-18 futbol sezonu için 350 bin Euro garanti ücret, 2018-19 futbol sezonu için 400 bin Euro garanti ücret, 2019-2020 futbol sezonu için 450 bin Euro garanti ücret ödenecektir” ifadeleri kullanıldı.



Ramil Sheidaev, 15 Mart 1996'da St.Petersburg'da dünyaya geldi. Sheidaev, futbola doğduğu şehrin takımı Zenit St. Petersburg'un altyapısında başladı. 2013 yılında Zenit St. Petersburg II'nin formasını giymeye başlayan 20 yaşındaki futbolcu, bir sezon sonra ise Zenit A Takımı'nın bir alt seviyesindeki Zenit II. St.Petersburg forması giymeye başladı. 2015 yılının yaz transfer döneminde Rubin Kazan'a kiralanan Sheidaev,2016 yılının başında ise Zenit'in pilot takımına geri döndü. Rus futbolcu, 2015-16 sezonunun sona ermesiyle birlikte biten sözleşmesi yenilenmeyerek kulüp tarafından serbest bırakıldı. Alt yaş gruplarında Rusya Milli Takımı'nın formasını terleten Sheidaev, milli formayla çıktığı 67 maçta 40 gol kaydetti.



  1. Sheidaev idmana çıktı
  2. Trabzonspor ile 4 yıllık anlaşma imzalayan Sheidaev, takımın Slovakya kampına katılarak ayağının tozuyla idmana çıktı.

Sırada Eren Derdiyok var

Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, Yatabare, N'doye ve Cardozo'yu Slovakya kampı kadrosuna almayarak yeni bir forvet araşıyı içinde olduğunu belli etmişti. Tecrübeli hoca, aradığı golcüyü ise Kasımpaşa'da buldu. Kasımpaşa'nın başarılı golcüsü Eren Derdiyok'un takıma büyük katkı sağlayacağını düşünen Yanal, yönetimden bir an önce genç golcünün transfer edilmesin istediği öğrenildi. Bunun üzerine Kasımpaşa kulübüyle masaya oturan yönetimin ilk görüşmeden olumlu sonuç alarak kalktığı belirtildi. Öte yanden savunma bölgesinde ismi ön planda olan Rancoglia'da pürüz çıktı. Yönetimin oyuncunun alacağı yıllık ücret konusunda çıkan problemi sonuçlandırdıktan sonra resmi açıklamayı yapması bekleniyor. Transferleri Macaristan kampına kadar bitirmek isteyen yönetimin; Jeremy Pied, Matis Bero, El Kaddouri ve Fabian Castillo'nun transferleri konusunda görüşmelerini sürdürdüğü ifade edildi.


#Trabzonspor
#Ramil Sheidaev
8 yıl önce