|

Trabzon'dan 4 maçlık cezaya Akyazı'lı itiraz!

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Zeki Öztürk, Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle verilen 4 maçlık cezaya itiraz edeceklerini söyledi. Öztürk, cezanın onanması halinde, yeni statlarına taşınmalarının gecikebileceğini de kaydetti

Yeni Şafak ve
03:00 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:47 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), Fenerbahçe ile oynadığı maçta çıkan olaylar nedeniyle, Trabzonspor'a verdiği 4 maç seyircisiz oynama cezasına bordo-mavili ekipten itiraz geldi. Cezaya itiraz edeceklerini söyleyen başkan yardımcısı Zeki Öztürk, gelecek sezonun başında taşınmayı planladıklarını yeni statlarını seyircisiz açmak istemediklerini vurguladı. Akyazı Stadı'nı görkemli bir şekilde açmayı hedeflediklerini dile getiren Öztürk; “Bu sezon 2 maçlık cezayı Avni Aker'de çekeriz. Görünen o ki 2 maçlık ceza da Akyazı'ya kalacak. Yönetim olarak henüz bir karar almadık; ancak 4 maçlık ceza onanırsa, muhtemelen bu cezayı Avni Aker'de tamamlarız. Yeni stadımızda seyircisiz oynamak istemiyoruz. Hedefimiz Akyazı'da görkemli bir açılış ile maçlarımızı oynamak” ifadelerini kullandı. Akyazı Stadı'nın yeni sezona yetişeceği konusunda ümitli konuşan Zeki Öztürk; “Taraftarımız, 2010-11 yılından bu yana demoralize olmuş durumda. Doğal olarak beklenti içindeler. Bursaspor ve Konyaspor, tribünlerde yeni statlarıyla birlikte iyi bir hava yakaladı. Biz de böyle bir beklenti içindeyiz. Stat açılana kadarda seyircimizi tribünlere çekmek için bir takım çalışmalarımız olacak. Kombine olsun, yeni düzen olsun, Avni Aker'deki kalıplaşmış gruplanmalar da yeniden şekillendirilecek” diye konuştu.



Müfettişler Hüseyin Avni Aker'de


Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinin soruşturması devam ederken, İçişleri Bakanlığı'nın göndermiş olduğu müfettişler, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda incelemelerde bulundu. Müfettişler, O.M'nin sahaya atladığı deniz tarafındaki tribüne giderek incelemeler yaptı. 3 sat süren soruşturmada müfettişler, sahaya giren iki taraftarın 7 metre yükseklikten nasıl atladığı ve hakeme hızlı bir şekilde nasıl ulaştığını inceledi ve rapor tuttu. Soruşturmada Passolig kartları da incelemeye alındı.



Bali'nin acı günü


Trabzonspor Divan üyesi, eski yöneticisi ve aynı zamanda eski futbolcusu Serdar Bali'nin annesi Fürüzan Bali hayatını kaybetti. Fürüzan Bali'nin cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Hızırbey Sotka Camii'nden kaldırılacak.




#Trabzonspor
#Zeki Öztürk
#Fenerbahçe
8 yıl önce