|

Trabzonspor FIFA'ya gidiyor

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, 2010-2011 şike davasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki hafta İsviçre'deki hukuk büromuzla bir toplantı gerçekleştireceğiz. 1 hafta ya da 10 gün içerisinde FIFA'ya resmi başvurumuzu yapmış oluruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2017 Pazar
Güncelleme: 01:44 - 14/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta

Trabzonspor, 2010-2011 sezonunda şike yapıldığı ve şampiyonluklarının ellerinden alınarak haklarının yendiği yönündeki iddialarının peşini bırakmıyor. Bordo-mavili kulübün başkanı Muharrem Usta, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 10 gün içerisinde Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ne (FIFA) başvuracaklarını belirterek, “Kulüpteki avukatlarımız ve yönetimimizle bu konuyla ilgili bir değerlendirme yaptık. Önümüzdeki hafta da İsviçre'deki hukuk büromuzla bu ülkede bir toplantı gerçekleştireceğiz. Başvurularımızın hazırlıklarını aşağı yukarı bitirdik. Sanıyorum 1 hafta ya da 10 gün içerisinde FIFA'ya resmi başvurumuzu yapmış oluruz” ifadelerini kullandı.

TRANSFERDE İSİMLERİN ÖNEMİ YOK

Muharrem Usta, “Kamuoyuna yansıyan isimler var, Serdar Taşçı gibi... Bunlar bazen doğru, bazen yanlış. Takımlar kendini gelecek yıllara hazırlamak için çeşitli girişimlerde bulunuyor. Biz de doğrusu ikinci devre bir iskelet oluşturmaya başladık. Bunu takviye etmemiz lazım. 'Nereye ihtiyacımız var?' diye analizler yapıyoruz. Gelecek sezon daha sağlıklı, daha kaliteli, daha iyi futbol oynayan, kalıcı şekilde, iyi bir pozisyonda olan bir Trabzonspor için uğraşıyoruz. İsimlerin bence şu aşamada bir önemi yok” diye konuştu.

HER ZAMAN ZİRVEDE OLMALIYIZ

Muharrem Usta, ligdeki konumları nedeniyle Avrupa kupalarına katılma şanslarının bulunduğunu ancak bunun kendileri açısından heyecan verici bir durum olmadığını da dile getirdi. Usta, “Bizim ikinci devreye başlarken bir hedefimiz vardı. İkinci devre 35 puan barajını aşabilir miyiz? Şu anda 30 puan aldık, 4 tane de maçımız var. En iyi puanı toplayıp, bu sezonu bitirmek istiyoruz. Bu puanları topladığımızda nerede olacağız, onu hep birlikte göreceğiz. Ümit ederim ki en iyi noktada bitiririz. Avrupa'da olmak Trabzonspor için ilk kez olan ve heyecan veren bir şey değil. Trabzonspor her zaman orada ve zirvede olmalı” değerlendirmesini yaptı. Çalışmalarını bundan sonra Trabzonspor'u daima zirvede tutmak için yaptıklarını belirten başkan Usta, “Bizim, sadece bu sezon nerede olacağımızın ötesinde Trabzonspor'un bundan sonra hep zirvede olmasını sağlayacak ciddi çalışmalara önem vermemiz gerekiyor. İnşallah onları hep birlikte başarırız” dedi.

#Trabzonspor
#FIFA
#Muharrem Usta
7 yıl önce