|

Trabzonspor'a tarihi ceza yolda

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı yaşanan olaylar sebebiyle tatil edildi. Peki yaşanan olayların sonucunda bordo mavililer nasıl bir ceza alacak? İşte yanıtlar...

Yeni Şafak ve
21:38 - 24/04/2016 Sunday
Güncelleme: 12:37 - 25/04/2016 Monday
Yeni Şafak
Trabzonsporlu taraftarlar tribünde olay çıkardı...
Trabzonsporlu taraftarlar tribünde olay çıkardı...

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı yaşanan saha olayları nedeniyle tatil edildi. Bordo mavili taraftarların sahaya girmesi ve çizgi hakemi Volkan Bayarslan'a saldırması sonrası hakem Bülent Yıldırım, soyunma odasına gitme kararı aldı. Maçın oynananamayacağı görüşünde birleşen hakem heyeti, Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği talimatla karşılaşmayı tatil etti.



Trabzonspor'a büyük cezalar yolda

Avni Aker'de yaşanan olaylar sebebiyle bordo mavili kulübün ciddi bir ceza almasına kesin gözüyle bakılırken cezanın boyutu hakkında değişik yorumlar yapılıyor. 2014'te ilk yarısı tamamlanamadan tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası bordo mavililer 6 maç ceza almıştı. Ancak o olayların içinde hakeme fiziki bir saldırı söz konusu değildi. Şimdi ki durumda ise hakeme fiziki saldırı hatta cana kast durumu mevcut.



Bu kapsamda düşünüldüğü zaman Trabzonspor'un alacağı cezanın boyutu henüz kestirilemiyor. Ancak Trabzonspor'un 2014'te ki gibi bir saha kapatma cezası alma durumunda bunun 6 maç değil 10 maça ulaşabileceği aktarılıyor.






Akyazı'da seyirci olmayacak

Trabzonspor 50.yıl kutlamaları kapsamında gelecek sezon yapımı süren yeni stadı Akyazı'da maçlarını oynayacaktı. Yaşanan bu olaylar ve muhtemel ceza ile birlikte bordo mavili taraftarlar gelecek sezon takımlarını bir çok maçta yakından takip edemeyecek.



2014'de yaşanan olaylar sebebiyle 6 maç ceza gelmişti

Trabzonspor'un 10 Mart 2014 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığı maçta yaşanan saha olayları sebebiyle maç yarıda kalmıştı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu o dönemde bordo mavili kulübe 6 maç seyircisiz oynama cezası vermişti.



İşte o dönem Disiplin Kurulu tarafından Trabzonspor'a verilen cezanın detaylı açıklaması;



  • Trabzonspor Kulübü'ne, Fenerbahçe ile 10 Mart Pazartesi günü sahalarında yaptıkları maçta, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 4'üncü kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 80 bin lira para cezası verildi. Trabzonspor'a ayrıca aynı müsabakada taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama cezası verildi.



Trabzonspor-Fenerbahçe maçında taraftar sahaya girdi, hakeme saldırdı Trabzon taraftarından Volkan Demirel'e ayakkabı






#Trabzonspor
#Türkiye Futbol Federasyonu
#Fenerbahçe
#Akyazı
8 years ago