|

Trabzonspor’da Çalımbay dönemi

Ersun Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor, sezon sonuna kadar Rıza Çalımbay ile anlaştı. Çalımbay, “Lig henüz kopmuş değil. Taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Taraftar, 1. adamdır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:11 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Rıza Çalımbay, kendisini sezon sonuna kadar bordo-mavili renklere bağlayan resmi sözleşmeyi imzaladı.
Rıza Çalımbay, kendisini sezon sonuna kadar bordo-mavili renklere bağlayan resmi sözleşmeyi imzaladı.

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, kendisini sezon sonuna kadar bordo-mavili renklere bağlayan resmi sözleşmeyi imzaladı. Tecrübeli teknik adam, takımın şu anki durumu ve şampiyonluk yarışı hakkında iddialı açıklamalarda bulundu. 54 yaşındaki çalıştırıcı, Trabzonspor gibi büyük camiaya geldiği için mutlu olduğunu belirterek, ''Hedefi olan büyük bir camiaya geldim. Burada ben, ekibime ve oyuncularıma çok güveniyorum. İyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bizim için şu anda tek sıkıntı zaman. Onu da inşallah en kısa sürede atlatıp, Trabzonspor’u layık olduğu yere getirmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz'' diye konuştu.

LİG HENÜZ BİTMEDİ

Puan farkının açılmasına rağmen geri dönüş yapabilecek güçte olduklarını belirten Çalımbay, ''Önümüzde çok maç var. İşimizin zor olduğunu biliyoruz ama herhangi bir korkum yok. Her takımı yenecek güçteyiz. Önemli olan birlik beraberlik içinde yer almak" dedi. Süper Lig'de çok kritik maçlar oynayacaklarını ve puan kaybına tahammüllerinin olmadığını söyleyen deneyimli teknik adam, "Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Bir an önce bu işe çok iyi bir şekilde koyulmak ve konsantre olmak gerekiyor. Ve ilk maçımızla başlamamız gerekiyor. Artık herkesin işin ciddiyetini görmesi gerekiyor. Mutlaka devre arasına kadar maksimum puanı almamız gerekiyor. Ondan sonra da belki tabloyu daha net görüp, yönetimle takıma takviyeler yapabiliriz. Bunları da yaptıktan ve eksiklerimizi de gördükten sonra ikinci yarıya müthiş bir şekilde başlamamız lazım" şeklinde konuştu.

TARAFTARDAN DESTEK İSTEDİ

Trabzonspor taraftarının son haftalarda alınan Aytemiz Alanyaspor ve Teleset Mobilya Akhisarspor mağlubiyetlerinin ardından oldukça üzüldüğünü söyleyen teknik direktör Rıza Çalımbay, ''Ancak yeni bir başlangıç adına taraftarımızdan destek istiyoruz. Taraftarlarımıza çok ihtiyacımız var. Bu iş çalışarak ve birlik, beraberlik içinde olmakla olur. Biz de bunu yapmaya çalışacağız. Taraftarımızın desteğini sahada hissetmek istiyoruz. Trabzonspor taraftarını çok iyi bilirim. Onlara her zaman 12. adam derler ama ben taraftar 1. adam derim" ifadelerini kullandı.

KİM İYİYSE FORMAYI GİYER

Trabzonspor’un iyi bir kadroya sahip olduğunu söyleyen Çalımbay, “Bireysel olarak baktığınızda iyi bir kadro ve hemen her yerin bir oyuncusu var. Buradaki en önemli şey takım, kim daha iyiyse o arkadaşlarımızı oynatmaya çalışacağız. Her şeyden önce takım olacağız ve takım oyunu oynayacağız. Maçlarda istekli, arzulu ve daha mücadele eden, taraftarıyla beraber olan takım hüviyetinde olmak için her şeyimizi vereceğiz" dedi. Çalımbay, dün akşam da takımın başında ilk idmanına çıktı.

ÇALIMBAY 38. TEKNİK DİREKTÖR

Trabzonspor ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalayan Rıza Çalımbay, bordo-mavili takımda görev yapacak 38. teknik adam oldu. Bordo-mavili kulübün 50 yıllık tarihinde bugüne kadar 10'u yabancı, 27'si Türk olmak üzere toplam 37 çalıştırıcı görev yaptı. Trabzonspor, lig tarihindeki 6 şampiyonluğuna da Trabzonlu teknik adamlarla ulaştı. Bordo-mavililer, 1975-76, 1976-77, 1979-80 ve 1983-84 sezonlarında Ahmet Suat Özyazıcı, 1978-79 ve 1980-81 sezonlarında ise Özkan Sümer ile lig şampiyonluğunu elde etti. Bu arada Çalımbay'ın ekibinde Kerem Atılmaz, Bülent Albayrak, Kenan Oktay, Mustafa Cengiz Birgen, Ayhan Tenbeloğlu, Burhan Kılıç ve Servet Çetin yer alacak

  • Hocamıza Başkan da güveniyor
  • Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, Başkan Muharrem Usta’nın, daha önce planlanan iş programı nedeniyle yurt dışında bulunmak zorunda olduğunu ve imza törenine katılamadığını söyledi. “Başkanımızın da Hocamıza güveni tam” diyen Meriç, “Bilindiği gibi pazartesi günü yönetim kurulu olarak toplantı yaparak önceki hocamızla yolları ayırma kararı verdik. Sonrasında başkanımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla istişare halinde görüşme yaptık. Kişiliği, futbolu ve hocalığı ile bizim için ön plana çıkan Rıza Hocamızla çalışma kararı aldık. Kulübümüze, camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Hocamızla başarılı günler yaşayacağımıza inandığımız için hocamıza karar verdik” ifadelerini kullandı.

Trabzon'da güneş açtı

Bordo-mavili kulübün Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Egemen de yaptığı açıklamada, “Biz bugünden sonra önümüze bakıyoruz. Rıza hocamıza da güveniyoruz. Burada iyi ve samimi işler yapacağımıza inanıyoruz. 1461 Kulübü bizim şirketimiz ve orada bir takımımız var. Onu Rıza hoca ile masaya yatıracağız. Bir iki günde bu işlerin hallolması o kadar kolay değil. Başkanımızla bu konuları yönetim olarak konuşacağız” dedi. Egemen, “Yaklaşık bir aydır Trabzon’da hava durumu kapalı ve yağmurlu. Bugün uyandığımda çok güzel güneş açmış güzel bir Trabzon baharı gördüm. Bu vesile ile hocamızla Trabzon’da yeni bir bahar açacağına inanıyor ve güveniyoruz" diye konuştu.

#Trabzonspor
#Rıza Çalımbay
#İmza
7 yıl önce