|

Yeni Malatya eski Trabzon

Sezona büyük umutlarla başlayan, ancak aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaşatan Karadeniz ekibine, bir darbe de Yeni Malatyaspor’dan geldi. 9. haftası geride kalan Süper Lig'de 4. kez sahadan puansız ayrılan Trabzonspor, oynadığı son 5. maçında da galip gelemedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 04:28 - 22/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor, konuk olduğu Evkur Yeni Malatyaspor'a 1-0 yenilerek, galibiyet hasretini 5 maça çıkardı.
​Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor, konuk olduğu Evkur Yeni Malatyaspor'a 1-0 yenilerek, galibiyet hasretini 5 maça çıkardı.

Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor, konuk olduğu Evkur Yeni Malatyaspor'a 1-0 yenilerek, galibiyet hasretini 5 maça çıkardı. Yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay ile ilk resmi müsabakasında sahadan mağlubiyetle ayrılan Karadeniz ekibinde, 31. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gören Sosa, takımını yaklaşık 60 dakika sahada 10 kişi bıraktı. Maçın sonlarında Yusuf'un yediği kırmızı kartla mücadeleyi 9 kişi tamamlayan bordo-mavililer, Okay Yokuşlu'nun kendi kalesine attığı golle sahadan puansız ayrıldı. Orta saha mücadelesi şeklinde başlayan maçın ilk tehlikeli atağı ev sahibi ekip Evkur Yeni Malatyaspor'dan geldi. 14. dakikada sağ kanattan Pereira'dan aldığı pası kontrol eden Buğra'nın ceza sahası dışından sol ayağıyla çektiği şut az farkla auta gitti. 28'de sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Pereira'nın kullandığı taç atışı sonrasında Uğur Demirok'un kafayla arka direğe sektirdiği topa hareketlenen Burak Yılmaz'ın bekletmeden çektiği şutu Ertaç çelmeyi başardı. 45+2'de ev sahibi öne geçti. Chebake'in sol kanada gönderdiği uzun pası iyi kontrol kontrol eden Adem Büyük'ün rakibinden sıyrılıp ceza sahası içine çevirdiği sert top bordo-mavili oyuncu Okay'a çarpıp ağlarla buluştu:1-0. 47'de Barazite sağ kanattan kullandığı kornere ceza sahası içinde iyi yükselen Yalçın'ın kafa vuruşunda top yan direkten geri geldi. Pozisyonu iyi takip eden Boutaib pasında Adem'in şutunu Joao Pereira çizgiden çıkarmayı başardı. 56'a Trabzonspor direğe takıldı. Ceza sahasının solundan kullanılan serbest vuruşta Yusuf Yazıcı'nın arka direğe yaptığı ortaya iyi yükselen Uğur Demirok'un kafa vuruşu direkten oyun alanına döndü. 78. dakikada Abdülkadir Ömür'ün ortasında Uğur Demirok'un arka direkte yaptığı kafa vuruşu üstten auta gitti.


DÜZELTECEĞİZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Malatyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada en kısa sürede içinde bulundukları durumu düzeltmeye çalışacaklarını söyledi. Malatyaspor maçındaki oyundan memnun olmadıklarını söyleyen tecrübeli teknik adam, “Yaptığımız bayağı yanlış vardı. 2 gün antrenman yaptık ve maça çıktık. Bu maçta bazı arkadaşlarımızın hazır olmadığını gördük. Maçın başında Burak ile o gol olabilseydi maçın kaderi değişebilirdi. 10 kişi kalınca hamle yapma şansımız azaldı. Trabzonspor bu değil. Bunun çok çok üstünde olması gerekiyor. Bu oyuncular da bu değil. Kötü giden bir süreç ve gerginlik var. Biraz zaman gerekiyor. Düzelteceğiz. Bunları görüyoruz. Ancak keşke bu görmeler hazırlık sürecinde, milli maç arasında olsaydı. Kupa maçı iyi şans oldu. O maçta oyuncuların durumunu daha iyi göreceğiz" dedi. Galatasaray maçıyla ilgili de konuşan Çalımbay, “Bu takım bundan önce gelen süreçten dolayı sabırsız, takımda bir güvensizlik var. Bazen istediğiniz şey olmuyor. Galatasaray veya diğer maçlara mükemmel derecede hazırlanacağız. Galatasaray maçı hem bizim, hem Trabzonspor taraftarı hem de her anlamda çok önemli olacak. O maçı kazanmamız için bu oyunun çok çok üstüne çıkmamız gerekiyor” açıklamalarını yaptı.


  • Kötü gidişin sorumlusu bizleriz
  • Trabzonspor'un golcü futbolcusu Burak Yılmaz, Malatyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada bir türlü istenilen sonuçları alamadıklarını ve bunun sorumlusu olarak kendilerini gördüklerini belirtti. 32 yaşındaki milli futbolcu, ''Bu takımda en büyük suçlu futbolcular olarak biziz. Kaliteli isimlerden oluşan bir kadroyuz ancak bir türlü sonuca gidemiyoruz. Camia olarak bu sürecin üstesinden geleceğiz. Bu takımı bu hale biz düşürdük. Toparlayacak olanlarda bizleriz. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz'' dedi.
Burak şoku

Trabzonspor’da Burak Yılmaz'dan kötü haber. Evkur Yeni Malatyaspor'un Trabzonspor’u 1-0 yendiği maçın 78. dakikasında sakatlanan golcü oyuncu, yedek kulübesine değişiklik işareti yaptı. Teknik direktör Rıza Çalımbay, Burak'ın değişiklik işaretinin ardından milli oyuncuya oyundan çıkarttı ve yerine Rodallega'yı soktu. Burak, maçtan sonra yaptığı açıklamada en az 2-3 hafta oynayamayacağını açıkladı.


Sosa’dan tartışmalı kırmızı!

Trabzonspor’un Evkur Yeni Malatyaspor ile oynadığı maçta Jose Sosa, maçın 31. dakikasında gördüğü kırmızı kartla oyundan atıldı. 12. dakikada Yalçın Ayhan’ı yaptığı hareket sonrası sarı kart gören Arjantinli oyuncu, 31. dakikada ise Michael Pereira'ya yaptığı faul sonrasında ikinci sarı kartı gördü ve oyundan atıldı. Sosa’nın her iki pozisyonda rakiplerine yaptığı tartışmalı fauller kafalarda soru işareti bıraktı. Arjantinli oyuncunun Trabzonspor’un hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası’nda Çorum Belediye ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmada forma giymeyecek. Sosa, cezasını kupada çekeceği için Trabzonspor’un Galatasaray ile oynayacağı derbide oynayabilecek.


Yusuf ve Mas Derbide yok

Trabzonspor'un genç futbolcularından Yusuf Yazıcı, Yeni Malatyaspor mücadelesinin son dakikalarında yediği direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 20 yaşındaki futbolcu, doğrudan kırmızı kart gördüğü için hafta içinde oynanacak Çorum Belediyespor maçında cezasını çekemeyecek. Milli futbolcu Süper Lig'in 10. haftasında oynanacak Galatasaray derbisinde takımını yalnız bırakacak. Öteyandan sınırda bulunan Mas da, yediği sarı kart sonrası derbide forma giyemeyecek.

Tribünlerde dostluk gösterisi

Trabzonspor taraftarları ile Malatyaspor taraftarları şehirde birlikte maç atmosferine girerken, dostluk görüntüleri maç öncesinde stada da taşındı. Her iki takım taraftarları da takımlarını tribüne çağırırken, zaman zaman da birlikte tezahürat yaptılar. Maç öncesinde de Malatyaspor yönetim kurulu Trabzonspor yönetim kurulunu yemekte misafir etti.

#Trabzonspor
#Malatyaspor
#Sosa
#Yusuf Yazıcı
6 yıl önce