|

Trabzon'un başkan adayı Demirören

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile dün bir araya gelen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, seçimli genel kurul öncesi Demirören’e desteklerini açıkladı ve Trabzonspor Kulübü’nün imzalarını sundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2015 Salı
Güncelleme: 03:22 - 23/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 25 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimli genel kurulunda başkan aday olan, mevcut TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e kritik öneme sahip bir kulüpten daha destek geldi. Süper Lig'in 15, PTT 1. Lig'in 15, 2. ve 3. Lig kulüplerinin büyük bir çoğunluğundan destek gören, bizzat kendi açıklamasıyla 235 ıslak imzası olduğunu duyuran Demirören, daha önce Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında çekimser kalan Trabzonspor'un da desteğini aldı. TFF başkan adaylarından Haluk Ulusoy'un destekçisi olarak görünen ancak bu konuda net tavrını ortaya koymayan bordo-mavililer, mevcut Başkan Yıldırım Demirören'i destekleyecekleri konusundaki iddialar karşısında da sessiz kalmıştı. Sporx.com'un detayını verdiği gelişmede Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Demirören ile dün sabah bir araya geldiği ve TFF Başkanı'nın yeni seçim öncesi bordo-mavili kulübün de imzalarını aldığı öğrenildi.



MUHARREM USTA YÖNETİME GİRECEK


Trabzonspor'un son genel kurulunda Hacıosmanoğlu'nun karşısına aday olarak çıkan iş adamı Muharrem Usta'nın Yıldırım Demirören'in yönetiminde yer alacağı belirtildi. Usta ile birlikte Servet Yardımcı, Cengiz Zülfikaroğlu, Arif Koşar, Nihat Özdemir, Kaan Terzioğlu, Mustafa Beyazlı, Mustafa Çağlar ve Ali Düşmez gibi isimlerin Demirören'in yönetiminde yer alması bekleniyor.



İKİ U DÖNÜŞLÜ!


“Koltuğa oturduktan sonra TFF'yi kendi kulübü gibi yöneten Haluk Ulusoy, 'Ben Trabzon'dan çıktım' demesine rağmen ilk darbeyi yine Trabzonspor'a vurdu”



“Şenol Güneş, başkanı Ulusoy olan TFF'yi zamanında neden mahkemeye verdi? Trabzonspor altyapı tesislerinden Haluk Ulusoy ismi neden kaldırıldı?”



“İbrahim Usta ve Haluk Ulusoy, aynı listede buluşur mu bilemem ama bildiğim bir şey var ki ikisinin de TFF'de yer almak için her türlü pazarlığa açık olabileceği”



Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için aday enflasyonunun yaşandığı şu günlerde seçim atmosferi ısındıkça, kim kim için, kim-


ler ne için köşesine çekilecek bilinmez ama fırsattan istifade bir hamle yapan Haluk Ulusoy'un pişkinliği zannedersem seçimin önüne geçecekmiş gibi duruyor. Trabzon'da doğan, G.Saraylı olan fakat ilk TFF başkanı seçildiğinde ne hikmetse bu iki büyük camiadan değil de Mersin'den delege olarak seçimlere giren Ulusoy, sayın Nuri Albayrak'ın Trabzonspor başkanı olduğu 9 Şubat 2007 tarihinde gazetecilerle yaptığı toplantıda; o yılki adaylığı için başbakana yakın olan Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak'ın kendisini desteklemesiyle ilgili, "Ben Trabzon'dan çıktım. Trabzonspor beni desteklemese, yanımda olmasa ben kimseye 'benim yanımda ol' diyemem" demişti. Yine aynı Ulusoy, "Trabzonspor'un benim yanımda olması güzel bir mesajdır. Trabzonspor'un başkanı da Trabzon'dan çıkmış birini destekliyor" ifadelerine yer vermişti.



Koltuğa oturduktan sonra özerk futbol yasasının kendisine verdiği tüm avantajları kullanan, hatta TFF'yi kurum gibi değil, kendi kulübü gibi yöneten Ulusoy, ilk darbeyi yine Trabzonspor'a ve Nuri Albayrak yönetimine vurmuştu. Trabzonspor, Sivasspor maçı malum… O konuya girmeyeceğim. Gerekirse o maçın olayları ve kahramanlarını da başka bir zamanda kaleme alırız...


Sadece merak ettiğim; sayın Şenol Güneş'in, başkanı Haluk Ulusoy olan Türkiye Futbol Federasyonu'nu neden mahkemeye


verdiği! Ayrıca U dönüşleriyle ünlü, sadece Trabzonspor taraftar gruplarının aidatını ödeyecek kadar Trabzonsporlu olan İbrahim Usta'nın Sivasspor maçından sonra Yeni Şafak gazetesini


ziyaret sebebini!



TFF'nin ülke genelindeki tesislerinin kimlere hangi koşullarda verildiğini!



Kendi isminin verildiği Trabzonspor Kadir Özcan Altyapı Tesisleri'nden Haluk Ulusoy isminin neden kaldırıldığını!


Trabzon medyasına hayalinin Trabzonspor başkanlığı olduğunu açıklayıp, Ali Sami Yen'den kombine almasını!



Yetmedi…


Merhum Hasan Doğan'ın ani vefatından sonra TFF'de yaşanan çalkantıları fırsat bilerek bugün sahne almaya çalışanlar, oluşturdukları şaibe ile 2000-01 sezonunda da Karadeniz'in iki önemli kenti Trabzon ve Samsun arasında halen devam eden hasımlığın da tohumlarını ekmiştir.



Özerk futbol yasasının arkasına sığınarak kendi hanedanlığını kuran Haluk Ulusoy ile yıllardır yandaşlarıyla Trabzonspor başkanlığı için gündemde olan ama bir türlü aday olmayan İbrahim Usta, aynı listede buluşur mu bilemem ama bildiğim bir şey var ki iki U dönüş uzmanının TFF'de yer almak için her türlü pazarlığa açık olabileceğidir…


Bu konuda Haluk Ulusoy ülke genelinde, İbrahim Usta da Trabzon merkezinde antrenmanlıdır… U dönüşlerin Ustası, mevcut Trabzonspor yönetimine de TFF şartı ile taraftar oylarını yönlendirerek 26 Mayıs 2013 genel kuruluna damga vurmuş isimdir.



#yıldırım demirören
#trabzonspor
#haluk ulusoy
#Türkiye Futbol Federasyonu
9 yıl önce