|

Tudor'la devam

G.Saray'da, Başakşehir'e karşı alınan 5-1'lik tarihi yenilginin ardından başkan Dursun Özbek, sportif direktör Cenk Ergün ve teknik direktör Igor Tudor'un bugün bir araya gelip mağlubiyeti masaya yatırması bekleniyor. Yönetim, Hırvat hoca konusunda ikiye bölünse de başkan Özbek, Tudor'u göndermeyi düşünmüyor.

Yeni Şafak ve
09:16 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:27 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Igor Tudor bu sezon Galatasaray'ın başında çıktığı 12 lig maçında 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.
Igor Tudor bu sezon Galatasaray'ın başında çıktığı 12 lig maçında 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Galatasaray'ın ligdeki son maçında en yakın takipçisi Medipol Başakşehir karşısında alınan 5-1'lik tarihi yenilgi ve rakiplerle aradaki puan farkının erimesi teknik direktör Igor Tudor'u eleştiri oklarının hedefi haline getirdi.

Camiada ve futbol kamuoyunda Hırvat teknik adama karşı duyulan güven törpülenirken başkan Dursun Özbek'in de 39 yaşındaki çalıştırıcıyla bugün bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapmasının beklendiği öğrenildi. Söz konusu görüşmede sportif direktör Cenk Ergün'ün de yer alacağı kaydedildi.

Üç ismin, Başakşehir karşısında alınan ağır yenilginin nedenlerini masaya yatıracağı belirtildi. Başkan Dursun Özbek'in tarihi mağlubiyet sonrası çok sinirlendiği ve Hırvat teknik adama bu sonucun nedenlerini soracağı ifade edildi. Toplantıda Başakşehir maçı öncesi takımın hazırlık periyodu, sahaya çıkan kadro ve oyuncu tercihleri konuşulacak.



Yöneticilerden görüş alınacak

Yönetim kurulunda da bir çok isim, Tudor'un sezon başından bu yana özellikle zorluk derecesi yüksek maçlarda verdiği kararları hatalı buluyor. Türk Telekom Stadı'nda yarın yapılacak haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında da Florya'daki görüşmeye göre Tudor'un geleceği masaya yatırılacak. Başkan Dursun Özbek, yöneticilerden Hırvat çalıştırıcı ile ilgili görüşlerini alacak. Yönetim kurulu üyelerinin bir kısmı teknik direktör değişikliğinin takımı olumlu etkileyeceğini düşünüyor. Adaylar ise Fatih Terim ve Slaven Bilic olarak öne çıkıyor. Bir diğer kısım ise sezon boyunca Tudor ile devam etmenin uygun olacağı görüşünde birleşiyor. Başkan Özbek'in ise Tudor'a güvendiği ve Beşiktaş derbisi kaybedilse bile sezonu Hırvat hocayla bitirmeyi düşündüğü kaydedildi.


4 haftada sadece 4 puan geldi

Bu sezon lige yaptığı girişle dikkat çeken, ilk 8 haftada aldığı 7 galibiyet ve 1 beraberlikle hanesine 22 puan yazdıran Galatasaray'da yaşanan düşüş dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar ligin son 4 haftasında sadece 4 puan toplayabildi. G.Saray, bu periyotta F.Bahçe, Trabzonspor, Başakşehir gibi rakipleri karşısında galibiyet yüzü göremezken, tek üç puanı ligin son sırasında yer alan G.Birliği'nden aldı. Ligin başında rakiplerine büyük fark açan sarı-kırmızılılar üst üste aldığı başarısız sonuçlarla birlikte zirvede Başakşehir'in kendisini yakalamasına izin verdi. Başakşehir, sarı-kırmızılı takımla puanları eşitlerken Beşiktaş 4 puanla arkalarında bekliyor. Tudorlu G.Saray'ın büyük maçlardaki performans düşüklüğü de dikkat çekiyor.


#İgor Tudor
#Cenk Ergün
#Dursun Özbek
#Galatasaray
6 yıl önce