|

Tudor Süper Lig'den istediği üç ismi açıkladı

G.Saray Teknik Direktörü Igor Tudor, sarı-kırmızılı takımın geçtiğimiz son 2 yılda ligde, 6. ve 4. olmasıyla ilgili sert eleştirilerde bulunarak, "G.Saray'ın şampiyonluk yarışından uzak kalması rezillik" dedi. Transfer konusuna da değinen Hırvat çalıştırıcı Süper Lig'den kadrosunda görmek istediği üç oyuncuyu da açıkladı.

Yeni Şafak ve
10:25 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:31 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Tudor katıldığı canlı yayında Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtladı.
Tudor katıldığı canlı yayında Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, sarı-kırmızılı takımın son 2 sezon aldığı dereceler için "rezillik" ifadesini kullandı.

"Hedefimiz şampiyonluk"

NTV Spor'a konuşan Hırvat çalıştırıcı, "Geldiğim zaman karışık bir durum gördüm. Takımın fiziksel ve psikolojik olarak durumu iyi değildi. G.Saray'ın son 2 sene şampiyonluk yarışından uzak kalması tabiri caizse rezillik. G.Saray ligi 6. ve 4. sırada bitirmemeli. Kesinlikle şampiyon olmalı. Bu sezonki hedefimiz tamamen şampiyonluk" dedi.

"Çalışmayı sevmeyen çalışmayan oyuncular vardı"

Geldiği zaman taktiksel değişikliklerin takıma faydalı olmadığını belirten Tudor, "Geldiğimde 'çalışmayı sevmeyen 3-4 kişilik bir grup var' diyorlardı oyuncular için. Bu sayının 4'ten çok fazla olduğunu gördüm. 3-4 aylık tecrübemle küçük bir kitap yazabilirim" diye konuştu.

"Sneijder ile Belhanda'yı birlikte oynatabiliriz"

Transfer politikasına da değinin genç teknik adam, "Sayının kaç olacağını bilmiyoruz, kimin geleceğini de bilmiyorum. Birkaçı doğru. Tabii ki paraya endeksli bir konu bu. Birçok pozisyona transfer yapmak istiyoruz. Sneijder'a bakacağız. 1 yıl daha kontratı var. Belhanda gelirse çok önemli bir oyuncu olacaktır. Sneijder da Belhanda da iyi oyuncular. Birlikte bir formül bulup oynatabiliriz. Bir üst seviye stoper istiyoruz. Şimdilik bir stoper. Çok kaliteli bir forvet arıyoruz. Gomis'i şu anda konfirme edemem. 15-20 gol atan bir forvete ihtiyacımız var. Bu tip karakteristiklerden konuşmayı sevmem. İstediğim iyi bir forvet. Arda Turan'ın gelmesi rüya gibi olurdu" ifadelerini kullandı.

"Atiba, Kjaer ve Cengiz Ünder'i isterdim"

Tudor, "Türkiye'den 3 oyuncu alma şansı olsa kimleri isterdi?" sorusuna "Bu ligden oyuncu alabilecek olsam, Atiba, Kjaer ve Cengiz Ünder'i isterdim. Türkiye liginde kaliteli futbolcular var ve zor bir lig. Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile yeni bir yapılanmaya gitti, Beşiktaş ve Başakşehir de başarılıydılar zaten" cevabını verdi.


#Igor Tudor
#Galatasaray
7 yıl önce