|

Türk antrenörün gurur gecesi

Rus boksör Igor Michalkin'i çalıştıran Türk profesyonel boks tarihinin ilk antrenörü Bülent Başer, Avrupa şampiyonluk kemerine yeniden kavuştu.

Yeni Şafak
10:03 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 10:10 - 13/10/2015 Salı
IHA

Başer'in çalıştırdığı boksör Igor Michalkin Fransa'da ringe çıkarak muhteşem bir karşılaşma çıkardı. EBU boks federasyonunun hafif ağır sıklet kemerini üçüncü kez korumayı başaran Rus boksör, Fransız seyircilerin de beğenisini kazandı.



Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan başarılı antrenör Bülent Başer, "On iki raundun tümünü kazandık. Üç masa hakemi de maçı puanla bize layık gördü. Fransa'da olmamıza rağmen seyirciler bizim için tezahürat yaptı. Maça çok iyi hazırlanmıştık. EC Boks Tesisleri'nde yoğun bir antrenman temposu geçirdik. Menajerimiz Erol Ceylan, maçı kazanabilmemiz için bizlere her türlü imkanı sağladı ve Avrupa Şampiyonluk kemerini üçüncü kez belimize taktık. Asıl maçımız bundan sonra başlıyor. 28 Kasım tarihinde Kanada'da büyük bir sınavımız var. Orada IBF dünya şampiyonluk eleme maçı için Artur Beterbiyev ile ringe çıkacağız, şayet o maçı alırsak dünya şampiyonluğu için dövüşme hakkını kazanacağız" şeklinde konuştu.



Başer'in basın danışmanı Vedat Alyaz da birçok teklifi reddettiklerini belirterek, "Bülent Başer onun üzerinde şampiyon boksör çalıştırıyor. Birçok boksörden kendisiyle çalışma teklifi geliyor ancak çok yoğun olduğu için bunları reddediyoruz" dedi.

#Bülent Başer
#Igor Michalkin
#avrupa şampiyonluğu
8 yıl önce