|

Türk işi atletizm

Üniversite Sporları Federasyonu'nun düzenlediği ​Türkiye Üniversitelerarası Atletizm Pist Yarışmaları'nda 6 kulvarlı pisti, çizgileri daraltarak 7 kulvarlıya çıkartan yetkililer yeni bir kulvar anlayışı icat ederek, Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı atlet Ramil Guliyev'i yaktılar.

Yeni Şafak
14:25 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:45 - 16/05/2015 Cumartesi
Diğer

Üniversite Sporları Federasyonu'nun Isparta'da düzenlediği Türkiye Üniversitelerarası Atletizm Pist Yarışmaları'nda Türk spor tarihinde eşi benzerine rastlanmayan bir skandal yaşandı. Vatan'ın haberinde daha çok sporcu yarışsın diye 6 kulvarlı pisti, çizgileri daraltarak 7 kulvarlıya çıkartan yetkililer, atletizmde yeni bir kulvar anlayışı icat ederken burada koşarak olimpiyat barajını geçen Ramil Guliyev'i de adeta yaktılar.



Kadınlarda 39, erkeklerde 46 üniversitenin katıldığı Üniversiteler Atletizm Pist Yarışmaları'a 100 metrede 52 atlet kayıt yaptırınca diğer yarışmalar için süre sıkıntısı meydana geldi. Bunun üzerine daha çok atlet pistte yer alsın ve böylece elemeler de bir an önce bitsin kararı alan İl Müdürlüğü ve federasyon yetkilileri araya çizgi çekip kulvar sayısını bir tane daha artırdı. Bu şekilde elemelere çıkan atletler arasında bulunan Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi, Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı atlet Ramil Guliyev 10.16'lık derecesiyle olimpiyat barajını aşmayı başardı.



Pist de kısa çıktı!

Ancak konudan haberdar olan Atletizm Federasyonu yetkilileri derecenin Uluslararası Atletizm Federasyonu nezdine bir geçerliliği olamayacağını bildirince ortalık karıştı, yarış sonuçları iptal edildi. Böylelikle Türkiye, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na 100 metrede gönderebileceği bir sporcusundan mahrum kaldı.



Bu arada daha sonra aynı yarışta start çizgisinin de 7 cm. kısa yapıldığı belirlendi. Böylece yetkililerin 3. bir skandala daha imza atmış olduğu ortaya çıkmış oldu.



#Üniversite Sporları Federasyonu
#Isparta
#kulvar
#Türk işi atletizm
#Ramil Guliyev
9 yıl önce