|

Türk judocular umut veriyor

Uluslararası Judo Federasyonu Sportif Direktörü Florin Daniel Lascau, "Rio Olimpiyat oyunları için Türkiye'nin atacağı en büyük ve en önemli adım, orada en azından bir tane madalya almak olacak" dedi.

Yeni Şafak
12:45 - 7/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:48 - 7/02/2015 Cumartesi
AA
Uluslararası Judo Federasyonu Sportif Direktörü Florin Daniel  Lascau, yaptığı açıklamada, 61 ilden 646 sporcunun katılımıyla Tekirdağ'da başlayan Judo Ümitler Türkiye Şampiyonası'nın büyük bir organizasyon olduğunu söyledi.


Türkiye'nin judoda ümitler kategorisinde büyük bir potansiyeli bulunduğunu ifade eden Lascau, "Bu genç insanları almalıyız, bunları büyük turnuvalar için hazırlamalıyız. Yaklaşık 6 yıllık bir girişimin ve bu hazırlığın ardından Türk Milli Takımı adına Türkiye'yi, yurt dışında Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil etmelerini sağlamalıyız" diye konuştu.


Lascau, Türkiye'nin ümitler kategorisindeki potansiyelini verimli kullanıldığı takdirde, çok önemli uluslararası başarılar elde edeceğini vurguladı.


Türkiye, Rio'da madalya alabilmek için tüm imkanlara sahip

 

Lascau, 2016 Rio Olimpiyatlarının kalifikasyonunun başladığını söyledi.


Türkiye Judo Federasyonu'nun bu olimpiyatlarda başarı elde edebilecek potansiyele sahip olduğunu ifade eden Lascau, şunları kaydetti:


"2016 için Türk Milli Takımı olarak erkeklerde en az 2 - 3 ve kızlarda 3 veya 4 sıklette kalifik olma imkanı oldukça yüksek. Rio Olimpiyatları için Türkiye'nin atacağı en büyük ve en önemli adım, orada en azından bir tane madalya almak olacak. Rio Olimpiyatları'nda judo, yaklaşık 150 ülkenin katıldığı ve herkesin yaptığı bir spor dalı ve aşağı yukarı sadece 25 ülke buradan madalya alabiliyor. Tabii ki gerçekten madalya alabilmek için çok çetin mücadeleler yapmak gerekiyor. Açıkçası şu anda beni rahatlatan ve beni en sevindiren şey, Türkiye Judo Federasyonu, 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya alabilmek adına tüm imkanlara sahip."
#Rio Olimpiyatları
#Judo
#Türkiye Judo Federasyonu
9 yıl önce