|

Türk tenisçiler tarih yazdı

Milli tenisçiler Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Marsel İlhan, sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık'ta elemelerin final turuna kaldı.

Yeni Şafak
17:40 - 19/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:58 - 19/05/2016 Perşembe
IHA
Teniste 3 önemli başarı.
Teniste 3 önemli başarı.

Senenin ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık'ta Türk tenisçiler müthiş bir günü geride bıraktı. Toprak zeminde gerçekleşen zorlu organizasyonda ikinci maçlarına çıkan Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Marsel İlhan, rakiplerini geçerek elemelerin final turuna ilerledi.



Roland Garros elemelerinde 2 numaralı seribaşı olarak raket sallayan Çağla Büyükakçay, 2 saat 17 dakika süren kıyasıya buluşmada Hırvat Petra Martic'i 6-3, 6-7, 6-3'le yenerek ikinci adımı attı. Büyükakçay, ana tablo yolundaki son sınavını Çek Klara Koukalova önünde verecek.



20 yaşındaki İpek Soylu da büyük çekişmeye sahne olan bir maçın ardından yoluna devam etti. ABD'li rakibi Melanie Oudin'i 2 saat 24 dakika sonunda 4-6, 6-2, 6-3'lük setlerle deviren Soylu, elemelerin üçüncü ve final turunda Ukraynalı Kateryna Kozlova ile eşleşti.



Paris'teki turnuvada peş peşe sekizinci kez boy gösteren Marsel İlhan ise klasmanın 96. basamağındaki Ukraynalı Sergiy Stakhovsky'ye şans tanımadı. Dört defa servis kırdığı maçtan 6-4, 6-4'le üstün ayrılan İlhan, son turda Arjantinli Guido Andreozzi ile karşı karşıya gelecek.



Federasyon Başkanı Cengiz Durmuş'tan tebrik

Bir Grand Slam turnuvasında ilk kez üç Türk oyuncu birden elemelerin final turuna kalırken, Türkiye Tenis Federasyonu Cengiz Durmuş bu önemli başarı hakkında açıklamalarda bulundu. Durmuş, “Roland Garros'ta Türk tenisi adına tarihi bir gün yaşadık. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda bizi gururlandıran sporcularımızı kutluyor, kendilerine elemelerin son turunda başarılar diliyorum" dedi.










#Tenis
#Marsel İlhan
#İpek Soylu
#Çağla Büyükakçay
8 yıl önce