|

Türk topraklarında çok mutluyum

L'Equipe'e konuşan Galatasaray'ın golcüsü Bafetimbi Gomis, “Bu kadar güçlü bir beklentiye rağmen kendimi çok iyi hissediyorum. Büyük bir kulübe geldim ve sevgiyi hissettim. 30'unda büyük kulübe transfer olup sevgi hissetmek özel bir durum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 03:28 - 5/09/2017 Salı
Yeni Şafak
​Türk topraklarında çok mutluyum
​Türk topraklarında çok mutluyum

Galatasaray'ın Fransız yıldızı Bafetimbi Gomis,Fransızlar'ın ünlü spor gazetesi L'Equipe'e geniş bir röportaj verdi. Olimpik Marsilya'dan ayrılıp Türkiye'ye transfer olmasıyla ilgili olarak, "Kapılarım her zaman yeni fikirlere açıktı. Kendime 'Neden olmasın' dedim. Marsilya'ya Swansea'den kiralık olarak gelmiştim. Toplantımızda, benimle devam etmek istemedikleri düşüncesine kapıldım. Yaptıkları teklif ve beni projelerinin merkezine almamaları da bunda etkendi. Bu nedenle ayrılmaya karar verdim" dedi. Marsilya ile yaptığı görüşmeleri anlatan Fransız golcü, "Görüşmelerin başından itibaren anlaşma uzaktı. Kalamayacağımı biliyordum. Benimle gerçekten çalışmak istemiyorlardı. Ayrıca, bana 2 yıllık kontrat önerdiler. Yaptıkları maddi teklif de bu düşüncelerimi doğruladı. Teknik direktör Rudi Garcia ise beni takımda tutmak istediğini söyledi. Ancak, sözden ötesi yoktu. Galatasaray, beni 2.5 milyon Euro'ya aldı. Marsilya olarak o kadar maddi güçleri olmadığını söylüyorlardı. Sonra gidip 15 milyon Euro'ya forvet aldılar. Aldığı maaş da bana önerdiklerinden çok daha fazla. Bana açıklayıcı, mantıklı bir sebep bile sunmadılar" diyerek sözlerini sürdürdü.

DURUM FELAKETE DÖNÜŞECEKTİ

Marsilya taraftarının geçen sezon sonunda kendisini dövmek istediğini de belirten Fransız yıldız, "Ligin son maçından önce antrenmana gidiyordum. Akşam saat 19.00 gibiydi. İdman merkezinde yürüyordum ve bir anda taraftarlar ortaya çıktı. Sebebiyse gol sevincimin panter şeklinde olmasıymış. Bu da Saint Etienne'in simgesiymiş. O an idarecilerden biri olmasaydı, durum felakete dönüşecekti" diye konuştu.

G.SARAY'DA İYİ DURUMDAYIM

Gomis, Galatasaray'a adapte olup olmadığıyla ilgili gelen soruya, "Gerçekten çok iyi durumdayım. Türk topraklarındaki ilk saatlerimden itibaren bana hep sıcak davrandılar. Bu kadar güçlü bir beklentiye rağmen kendimi çok iyi hissediyorum. Büyük bir kulübe geldim ve sevgiyi hissettim. 30'unda büyük kulübe transfer olup sevgi hissetmek özel bir durum” ifadelerini kullandı.

#Galatasaray
#Bafetimbi Gomis
7 yıl önce