|

Türkiye Avrupa şampiyonu oldu

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası finalinde Büyük Britanya'yı 76-69 yenen Türkiye Erkek Milli Takımı şampiyon oldu.

Yeni Şafak
22:21 - 30/06/2017 Cuma
Güncelleme: 00:55 - 1/07/2017 Cumartesi
AA
​Türkiye Avrupa şampiyonu oldu
​Türkiye Avrupa şampiyonu oldu

23. Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası finalinde Türkiye Erkek Milli Takımı, Büyük Britanya'yı 76-69 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

İspanya'nın Tenerife kentinde düzenlenen turnuvanın finalinde, Türkiye ile Büyük Britanya karşılaştı.

Ay-yıldızlılar, ilk periyotta özellikle kaptan Özgür Gürbulak'ın attığı sayılarla rakibine üstünlük kurdu. Oyunun hakimi olan Türkiye, ilk çeyreği 18-10 önde kapattı.

İkinci periyodun başında Büyük Britanya farkı indirmeye çalışsa da bu çeyreğin son dakikalarında etkisini artıran milliler, soyunma odasına 36-24 üstün girdi.

Özgür Gürbulak'ın asistleriyle yıldızlaştığı üçüncü periyodu 58-49 önde bitiren Türkiye, mücadeleden de 76-69 galip ayrılarak organizasyonu namağlup şampiyon tamamladı.

Maçın tamamında sahada kalan Özgür Gürbulak, 25 sayıyla mücadelenin en skorer ismi olurken, 12 asist ve 6 ribauntla yıldızlaştı. Ay-yıldızlılarda Cem Gezginci 14, Selim Sayak 13, Ferit Gümüş ile İsmail Ar sekizer, Deniz Acar 6 ve Fikri Gündoğdu 2 sayı kaydetti.

Turnuvada ilk şampiyonluğunu elde eden milliler, daha önce finale çıktığı 3 karşılaşmada da rakiplerine yenilerek ikinci olmuştu. Ay-yıldızlılar, 2013 ve 2015'te Büyük Britanya ve 2009'da İtalya karşısında finalde kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan takıma tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından, "23. Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonu olan milli takımımızı gönülden tebrik ediyorum!" diyerek kutladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Federasyonu Başkanı Uztürk'ü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın Avrupa şampiyonu olması dolayısıyla Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk'e tebrik telgrafı gönderdi.

#Avrupa
#Türkiye Erkek Milli Takımı
7 yıl önce